Gündem

Erganili Anneler ve Çocuklar, Gazze'ye Yapılan Yardım Çağrısına Büyük Destek

Anneler Gazze için yaklaşık 400 bin TL yardımda bulundu

Abone Ol

Erganili anneler, Umut Kervanı Vakfı'nın Gazze'ye yardım çağrısına duyarlı bir şekilde yaklaşarak, yaklaşık 111 bin 900 TL nakit, 23 çeyrek altın, 2 bilezik, 5 yüzük, 1 kolye ve 4 altın küpe bağışladı. Ayrıca, çocuklar da kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları Gazze'ye ulaştırılmak üzere bağışladı.

Siyonist zulme maruz kalan Gazze'ye yapılan bu anlamlı yardım için hayırsever annelere ve çocuklara teşekkür eden Ergani Umut Kervanı yetkilisi Mustafa Öz, bu güzel davranışın topluma örnek olması gerektiğini vurguladı.

HÜDA PAR Ergani İlçe Kadın Kolları da yardım çağrısına destek vererek üye ve gönüllüleriyle Gazze'ye bağışta bulundu. Başkan Reyhan Uşar, "Filistin'e ve Gazze'ye ses olmak için maddi ve manevi yardım yapmak için bugün burada bir araya geldik. Allah hepsinden razı olsun. Bizler şimdiye kadar sahada olduk, maddi manevi Gazzeli annelerin sesi olmaya devam edeceğiz." dedi.

Yardımlarıyla destek olan annelerden Ayşe Kaya, "Gazzeli kardeşlerimize yardımcı olmak için buradayız. Bugün buraya gelip yardımda bulunan, buraya gelemeyip yardımlarını gönderen annelerimizden Allah razı olsun. Ne sadece bugün ne de yarın, her zaman onlarla beraberiz." diyerek duygularını ifade etti.

Bağışta bulunan annelerden Fatma Gülsün, "Evlenirken aldığımız mehir altınlarımızla, düğün hediyelerimizle, umre için biriktirdiğimiz takılarımızla destek olduk. Maddi ve manevi her zaman Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız. Keşke elimizden daha fazlası gelse de onlara yardım edebilsek." şeklinde konuştu.

Ayrıca, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları Gazze'ye bağışlayan Yusuf isimli çocuk, duygularını "Kumbaralarımızda biriktirdiğimiz paralarımızı Gazze için vermiştik. Gazze'de şehit olan çocuklar bizim kardeşimizdir, canımızdır." diyerek dile getirdi.