Güncel

Erzincan İliç'teki Altın Madeninde Toprak Kayması: 9 İşçi Kayıp!

İçişleri Bakanı'ndan Gelen Acı Haber: Maden Ocağında Toprak Kaymasıyla İlgili Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor. Adalet Bakanı Soruşturma Başlattı, AFAD Ekipleri Bölgeye Sevk Edildi.

Abone Ol

Erzincan İliç'teki altın madeninde toprak kayması meydana geldiği bildirildi. Maden sahasında yaşanan bu üzücü olayla ilgili olarak şirket ve ilgili yetkililerin yaptığı açıklamalar ve yapılan çalışmalar şu şekildedir:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, maden ocağında yaşanan toprak kayması sonucunda 9 işçiye ulaşılamadığını belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise toprak kaymasıyla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını ve 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bölgeye bazı il AFAD ekiplerinin sevk edildiğini duyurdu.

Madeni işleten Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise yaşanan olayla ilgili açıklama yaparak, çalışanların ve yüklenicilerin sağlık ve güvenliğinin ön planda olduğunu vurguladı. Acil durum planının devreye alındığı ve ilgili kamu kurumlarına bilgi verildiği belirtildi.

Ayrıca, olayın meydana geldiği bölgede gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı ve müdahale için hızlıca aksiyona geçildiği ifade edildi.

Bu elim olayın etkilerinin en aza indirilmesi için gerekli adımların atılacağı ve şeffaflık ilkesi doğrultusunda kamuoyunun sürekli bilgilendirileceği kaydedildi.

Çöpler Altın Madeni'nin daha önce siyanür sızıntısı gibi sorunlarla karşı karşıya kaldığı hatırlatıldı. Ancak, şirket yetkilileri olayın nedenine dair herhangi bir açıklama yapmadılar.