Saadet Partisi’nden İsrail’e Sert Tepki: "Ateşi Bölgeye Yayma Amacıyla Hareket Ediyor. Saadet Partisi’nden İsrail’e Sert Tepki: "Ateşi Bölgeye Yayma Amacıyla Hareket Ediyor.

Erzurum'un soğuk kış ikliminde kar yağışı ve dondurucu soğuklar, kent merkezinde yolları ve kaldırımları kaygan buz pistine dönüştürdü. Çaykara Caddesi'nde meydana gelen olaylarda bir kadın ağır yaralanarak hastaneye sevk edilirken, birçok vatandaş buzlu zeminde düşüp yaralandı. Kar yağışının ardından geceleri donan yolların, hem araç kullanmak hem de yürümek için risk oluşturduğu belirtildi. Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Çakır, buzlu günlerde özellikle yaşlı ve hamilelerin dışarı çıkmamalarını, çıkanların ise dikkatli adımlarla yürümelerini önerdi.

Vatandaşların karla mücadelede aldığı tedbirler ve yaşanan kazalardan dolayı şehirdeki günlük yaşam zorlukları da tartışma konusu oldu. Erzurum sakinleri, yürüme inceliklerini öğrenmek zorunda olduklarını belirtirken, kaldırımlara tuz dökülmediği için kar ve buzla kaplı zeminlerde yürümenin daha da zorlaştığını dile getirdi. Çatılardan düşen buzların da büyük bir tehlike oluşturduğu vurgulanırken, vatandaşlar bu kışın özellikle zorlu geçtiğini ifade etti.

Editör: Ömer Faruk