Haber Merkezi-Güney'in kaybolan kızı Zeliha'nın evliliğine karşı çıktığı, bu konuda yaşanan tartışmanın üç kadının ölümüyle sonuçlanmış olabileceği iddia ediliyor. Şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı ve işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecek. Şüphelinin ilk ifadesi de alındı.

İstanbul Ümraniye'deki bir sitede dün yaşanan olayın iddialara göre gelişimi şu şekilde: Erzurumlu iş adamı Suat G. (57), söz konusu sitede 3 daireye sahipti. Birinde kendisiyle dini nikahla yaşayan eşi Yasemin Ünlü (49) ve ilk eşinden olan kızı Mine Güney (30) ile birlikte yaşıyordu. Diğer dairede ise kızı Zeliha Güney (31) ile, bir başka dairede ise Suat G.'nin annesi bulunmaktaydı.

Ailenin yanında çalışan bir kadın, sabah saatlerinde kapıyı açamayınca site yönetimine haber verdi. Yedek anahtarla içeri girilince Zeliha Ünlü'nün öldürüldüğü ortaya çıktı. Suat G.'nin oğlu, "Bu olayı babam yaptı. Hemen diğer daireye de bakın" diyerek bir diğer dairenin kontrol edilmesini sağladı. Burada da anne Yasemin Ünlü ile kızı Mine Güney'in cansız bedenlerine ulaşıldı.

Saadet Partisi’nden İsrail’e Sert Tepki: "Ateşi Bölgeye Yayma Amacıyla Hareket Ediyor. Saadet Partisi’nden İsrail’e Sert Tepki: "Ateşi Bölgeye Yayma Amacıyla Hareket Ediyor.

Siteye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yapılan kamera incelemesinde Suat G.'nin önceki gün siteye geldiği ve dün sabah saat 10.00 civarında BMW X5 model araçla kaçtığı tespit edildi. Polisin incelemeleri sonucunda Suat G.'nin, inşaat ve demir çelik şirketinin internet sitesindeki bilgilere göre, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tavukçuluk sektöründe faaliyet gösterdiği ve 2007'de Doğu Anadolu Vergi Rekortmeni olduğu belirlendi.

Pandemi sonrasında inşaat sektörüne yönelen Suat G.'nin resmi nikahlı 7 çocuğunun annesi olan ilk eşinden 2004'te boşandığı, boşandıktan sonra Yasemin Ünlü ile dini nikahla yaşamaya başladığı bilgisine ulaşıldı. Cinayet Masası dedektifleri, ilk soruşturmalarında Suat G.'nin kızı Zeliha Güney'in evlenmesine karşı çıktığını ve bu nedenle yaşanan bir tartışmanın ardından ailesini katletmiş olabileceğini belirledi.

Olaya ilişkin detaylı soruşturma devam ederken, Suat G.'yi yakalamak için çalışan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, şüpheliyi gözaltına aldı. Suat G.'nin Kartal'da bulunan bir spor salonunda yakalandığı bildirildi. Gözaltına alınarak emniyete götürülen Suat G.'nin üzerinde 3 adet tabanca, 6 adet şarjör, yüklü miktarda döviz ve pasaport bulundu.

Silahla eşi Yasemin Ünlü ile kızları Zeliha ve Mine Güney'i öldüren Salih G.'nin emniyetteki ifadesine göre, "Eşim bana küfretti. Kendimi kaybettim. Kızlarım sözümü dinlemiyordu."

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Suat G. ile olayla ilgisi olduğu şüphesiyle gözaltına alınan F.D., adliyeye sevk edildi. Suat G.'nin emniyet çıkışında kendisine yöneltilen "Neden öldürdünüz?" sorusuna, "Ben öldürmedim. Ben kimseyi öldürmedim. Uzaylılar öldürdü" şeklinde akılalmaz bir yanıt verdi.

Editör: Ömer Faruk