Başkent Üniversitesi Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, "Yaşar Okuyan bu sabaha karşı hayatını kaybetmiştir. Uzun süredir hastanemizde tedavi gören Okuyan'ın sağlık durumu son haftada ağırlaşmış ve 26 Aralık 2023 tarihinde saat 02.46'da tüm çabalarına karşın çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirmiştir. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

Yaşar Okuyan'ın ailesi tarafından yapılan açıklamada ise, "Cenazesi 27 Aralık Çarşamba günü TBMM'de saat 14:00'te yapılacak törenin ardından, Perşembe günü Yalova Merkez Camisi'nden öğle namazına müteakip Aile Kabristanlığı'nda defnedilecektir" denildi. Yaşar Okuyan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz.

Yaşar Okuyan kimdir, ölüm nedeni ne? (Yaşar Okuyan'ın hayat hikayesi)

Adana'da Tır ve Servis Minibüsü Çarpıştı: 4 Ölü, 6 Yaralı Adana'da Tır ve Servis Minibüsü Çarpıştı: 4 Ölü, 6 Yaralı

Yaşar Okuyan, Türk siyasetine uzun yıllar hizmet etmiş bir isimdir. İstanbul'da 1949 yılında doğan Okuyan, İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun olduktan sonra 24 yıl boyunca çeşitli gazete ve haber ajanslarında muhabirlikten genel yayın müdürlüğüne kadar çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Siyasi kariyerine 1973 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel İdare Kurulu üyeliğiyle başlamış ve 1977 yılında MHP Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev almıştır. 12 Eylül darbesinin ardından yasaklı olduğu dönemde siyasete ara vermiş, ancak 1987 yılında tekrar siyaset sahnesine dönmüştür.

Anavatan Partisi'nde görev alarak 2002 yılına kadar Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliği, genel başkan yardımcılığı ve genel sekreterlik gibi önemli görevleri üstlenmiştir. 19. ve 20. Dönemlerde Yalova Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmıştır.

Yaşar Okuyan, 57. Hükümet döneminde Bülent Ecevit'in başbakanlığı sırasında yaklaşık üç buçuk yıl süreyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini üstlenmiştir. 2004 yılında Demokrat Türkiye Partisi'ni Hür Parti olarak değiştirerek partinin genel başkanlığını üstlenmiştir.

Halen Başkent Üniversitesi'nde "Emeklilik ve Sigorta Sistemleri" üzerine ders veren Yaşar Okuyan, evli ve üç kız babasıdır.

Yaşar Okuyan'ın vefatı, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede iç kanama sonucu yaşanan komplikasyonlar nedeniyle gerçekleşmiştir. 74 yaşında hayatını kaybeden Okuyan, yoğun bakıma alındıktan sonra entübe edilmişti.

Editör: Ömer Faruk