Haber Merkezi - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan ev hanımlarına yönelik prim desteğiyle ilgili detayları açıkladı. Kanal 7'de konuk olduğu bir programda yapılan açıklamada Bakan Işıkhan, ev kadınlarına üçte bir prim desteği sağlanacağını duyurdu.

Bu kapsamda, isteğe bağlı sigortalılık sistemi altında, ev hanımlarının yükümlü oldukları primin üçte birinin devlet tarafından ödeneceği bir düzenleme yapılacak. Bakan, bu konuda bir sapma olmayacağını vurgulayarak, orta vadede bu uygulamayı hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "2.2 Milyar Lira Destekleme Ödemesi Çiftçilerimizin Hesaplarına Aktarılıyor" Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "2.2 Milyar Lira Destekleme Ödemesi Çiftçilerimizin Hesaplarına Aktarılıyor"

Ayrıca, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamak adına Bağkur'luların prim gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesi çalışmalarına da değinen Işıkhan, bu adımın sosyal güvenlik sistemini güçlendirmeye yönelik olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Editör: Ömer Faruk