İstanbul'da Sabah Namazında Filistin İçin Eller Semaya, Gönüller Duaya Açıldı İstanbul'da Sabah Namazında Filistin İçin Eller Semaya, Gönüller Duaya Açıldı

Evde ya da iş yerinde tek başımıza yemek yerken tıkanıklık durumlarına karşı bilinmesi gereken Hemlich manevrasını, sağlık uzmanı Erdem anlatıyor. Hemlich manevrasının basit bir uygulama olduğunu belirten Erdem, "Evde bulunan bir sandalye ile göğüs kafesimizin altındaki boşluğu destekleyerek kendimize bu manevrayı uygulayabiliriz. Kısmi veya tam tıkanıklık durumlarında, kendi başımıza cankurtaranlık yapabiliriz." diyor.

Sağlık uzmanı Erdem, Hemlich manevrasını kendi başımıza nasıl uygulayabileceğimizi açıklıyor. Evde ya da iş yerinde yemek yerken karşılaşılabilecek tıkanıklık durumlarında, yardım alamayacağımız bir an olabilir. Bu durumda Hemlich manevrasını bilmek hayati önem taşır.

Erdem'in önerisi şu şekilde: "Bir sandalyeyi önümüze çekiyoruz ve göğüs kafesimizin altındaki boşluğu sandalyenin sert kısmına yaslıyoruz. Bu şekilde kendimize Hemlich manevrasını uygulayarak tıkanıklığı gideriyoruz. Cisim çıkana kadar bu manevrayı tekrar edebiliriz. Hemlich manevrasını öğrenmek, kendi sağlığımızı ve yanımızdaki kişilerin hayatını kurtarmak açısından son derece önemlidir."

Erdem, Hemlich manevrasını öğrenmek isteyenlerin İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurarak ilk yardım eğitimi alabileceğini belirterek, "İlk yardım, her vatandaş tarafından bilinip uygulanabilen bir konudur. Bu eğitimlerle basit uygulamalarla yaşam kurtarabilecek bir durumu öğrenebilirsiniz." şeklinde ekledi.

Editör: Ömer Faruk