Siyaset

Eyüpcan Karahan, HÜDAPAR Güngören Meclis Üyesi Adayı Oldu

HÜDAPAR Güngören'de Eyüpcan Karahan Meclis Üyesi Adayı Oldu... Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Güngören'de, Eyüpcan Karahan belediye meclis üyesi adaylığı için resmi başvurusunu yaparak seçim çalışmalarına hız kazandırdı.

Abone Ol

Görsel Haber - HÜDAPAR Güngören İlçe Başkanlığı, belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte sahaya inerek seçmenle buluşmaya başladı.

İlçe Başkanı Sait Aydın liderliğindeki aday adayları, seçim atmosferine giriş yaparak seçmenle etkileşimde bulunuyor.

Güven Mahallesi Başkanı Eyüpcan Karahan, belediye meclis üyesi adaylığı için resmi başvurusunu gerçekleştirdi ve seçim kampanyasına sahada destek toplamak üzere başladı.

Ziyaret heyeti arasında Esenler HÜDAPAR İlçe Yönetim Kurulu üyesi İlhan Aykurt ve iş adamı Ahmet Karahan da bulunuyordu.

Eyüpcan Karahan, aslen Bitlisli olup Güngören'de doğan bir isimdir. Eğitimini Güngören ve İstanbul'da tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İş Sağlığı bölümünde eğitimine devam etmektedir. Aynı zamanda HÜDAPAR Güngören Güven Mahallesi Başkanlığı görevini sürdüren Eyüpcan Karahan, evli ve iki çocuk babasıdır.

HÜDA PAR'ın siyaset anlayışı, ilkeleri ve hedefleri şu şekildedir:

Siyaset Anlayışı: HÜDA PAR, siyaseti insanlığa faydalı olma amacıyla kullanarak adaleti sağlamayı ve toplumun beden, ruh ve akıl sağlığını korumayı hedefler.

Kadın ve Aile: Parti, kadın ve aile konularına özel bir önem atfeder ve bu değerleri toplumsal yapının temel taşları olarak kabul eder.

Ekonomi Politikası: HÜDA PAR'ın ekonomi politikası, devletin hürriyet, eğitim, sağlık, güvenlik ve insanca yaşama haklarını sağlamak için gerekli tedbirleri almasını savunur. Aynı zamanda mal, servet ve diğer imkânların toplumun zararına kullanılmasına karşı çıkar.

Gençlik Politikası: Parti, gençlik politikasında gençlerin bilinçlenmesini ve toplumun temel değerleriyle uyumlu bir şekilde yetişmelerini amaçlar.

İlkeler: HÜDA PAR, adaletin asla feda edilemeyeceğine inanır ve toplumun beden, ruh ve akıl sağlığını bozan eylemleri ve sözleri hürriyet olarak kabul etmez. Parti, herkesin hürriyet, eğitim, sağlık, güvenlik ve insanca yaşama hakkını sağlamak için devletin tedbir almasının zorunlu olduğuna inanır. Mal, servet ve diğer imkânların toplumun zararına kullanma hakkına karşı çıkar.

Hedefler: HÜDA PAR'ın ana hedefi adaletin yeniden tesis edilmesidir. Diğer hedefler arasında devleti ve siyaseti yeniden tanımlamak, toplumun temel değerlerini siyasete taşımak, toplumu sistemle değil, sistemi toplumun inanç değerleriyle uyumlu hale getirmek, insanî ve İslamî değerleri ihya etmek ve yaşanılır kılmak, can, mal, din, akıl ve nesil emniyetini sağlamak, insani temel hak ve hürriyetleri gerçek anlamda tanıtmak ve inanç ve ibadet hürriyetinin önündeki engelleri kaldırmak yer almaktadır.

Kapsam Alanı: HÜDA PAR, Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir parti olarak kendini tanımlar ve çalışmalarını tüm ülke geneline yaymayı hedefler.

Muhalefet Anlayışı: Parti, doğru kimden gelirse gelsin destek olma ilkesini benimserken, yanlışı kim yaparsa yapsın karşı çıkma prensibini savunur.

Belediye Meclisi Görev ve Yetkileri Nelerdir?

Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 18. Maddesi uyarınca aşağıdaki görev ve yetkilere sahiptir:

a) Stratejik plan, yatırım ve çalışma programları ile belediye faaliyetlerinin ve personelinin performans ölçütlerini görüşmek ve kabul etmek.

b) Bütçe ve kesin hesabı kabul etmek; bütçede kurumsal kodlama yapılan birimler ile fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasında aktarma yapmak.

c) Belediyenin imar plânlarını görüşmek ve onaylamak; büyükşehir ve il belediyelerinde il çevre düzeni plânını kabul etmek.

d) Borçlanmaya karar vermek.

e) Taşınmaz mal alımına, satımına, takasına, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın kamu hizmetinde ihtiyaç duyulmaması durumunda tahsisin kaldırılmasına; üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi otuz yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı aynî hak tesisine karar vermek.

f) Vergi, resim, harç ve katılma payı dışındaki ücret tarifelerini belirlemek.

g) Şartlı bağışları kabul etmek.

h) Vergi, resim ve harçlar dışındaki ve miktarı beşbin YTL'den fazla dava konusu olan belediye uyuşmazlıklarını sulh ile tasfiyeye, kabul ve feragate karar vermek.

i) Bütçe içi işletme ile Türk Ticaret Kanunu'na tâbi ortaklıklar kurulmasına veya bu ortaklıklardan ayrılmaya, sermaye artışına ve gayrimenkul yatırım ortaklığı kurulmasına karar vermek.

j) Belediye adına imtiyaz verilmesine, belediye yatırımlarının yap-işlet veya yap-işlet-devret modeli ile yapılmasına; belediyeye ait şirket, işletme ve iştiraklerin özelleştirilmesine karar vermek.

k) Meclis başkanlık divanını, encümen üyelerini ve ihtisas komisyonları üyelerini seçmek.

l) Norm kadro çerçevesinde belediyenin ve bağlı kuruluşlarının kadrolarının ihdas, iptal ve değiştirilmesine karar vermek.

m) Belediye tarafından çıkarılacak yönetmelikleri kabul etmek.

n) Meydan, cadde, sokak, park, tesis ve benzerlerine ad vermek; mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesine karar vermek; beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerini kabul etmek.

o) Diğer mahallî idarelerle birlik kurulmasına, kurulmuş birliklere katılmaya veya ayrılmaya karar vermek.

p) Yurt içindeki ve İçişleri Bakanlığı izniyle yurt dışındaki belediyeler ve mahallî idare birlikleriyle karşılıklı iş birliği yapılmasına; kardeş kent ilişkileri kurulmasına; ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla kültür, sanat ve spor gibi alanlarda faaliyet ve projeler gerçekleştirilmesine; bu çerçevede arsa, bina ve benzeri tesisleri yapma, yaptırma, kiralama veya tahsis etmeye karar vermek.

r) Fahrî hemşehrilik payesi ve beratı vermek.

s) Belediye başkanıyla encümen arasındaki anlaşmazlıkları karara bağlamak.

t) Mücavir alanlara belediye hizmetlerinin götürülmesine karar vermek.

u) İmar plânlarına uygun şekilde hazırlanmış belediye imar programlarını görüşerek kabul etmek.