Abone Ol

Faciadan önce gemide panik! Yolcular kaptana böyle seslenmiş: 'Geri dönsün'

KKTC'den Mersin'e gitmek için denize açılan ve Girne açıklarında batan yolcu gemisinde acı bilanço artıyor. Geminin su almaya başladığı anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı. 267 kişinin bulunduğu geminin şiddetli dalgalar nedeniyle sarsıldığı anlarda yolcuların büyük panik yaşarken bazı yolcuların, 'Kaptana söyleyin geri dönsün, 200 kişi var burada' diyerek tepki gösterdiği ortaya çıktı.

Faciadan önce gemide panik! Yolcular kaptana böyle seslenmiş: 'Geri dönsün'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Girne-Taşucu seferini yapan yolcu gemisinin Girne açıklarında batması ve 8 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından geminin su almaya başladığı anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Kaptan göz göze göre ölüme götürmüş

Görüntülerde yolcuların geminin su aldığını belirterek büyük panik yaşadığı ve geri dönülmesi yönünde tepki gösterdiği anlar yer aldı.

Batmadan önce yolcuların paniği kamerada

Büyük korku yaşayan yolculardan bazılarının ‘Kaptana söyleyin geri dönsün, 200 kişi var burda’ diyerek uyardığı görüldü.

8 kişi hayatını kaybetti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Girne açıklarında batan yolcu gemisinde henüz 18 kişiye ulaşılamadığını belirtirken, ‘249 insanımıza ulaştık, maalesef bu 249’un içinden 8’ini kaybetmiş durumdayız ve 18 kişiye ulaşmak için her türlü çaba gösteriliyor’ ifadelerini kullandı.

Öte yandan batan yolcu gemisi nedeniyle KKTC’de 3 günlük ulusal yas ilan edildi.