Dünya

Filistin Yatırım Fonu: Gazze'de 150 bin konut inşa etmek 15 milyar dolara mal olacak

Filistin Yatırım Fonu Başkanı Muhammed Mustafa, Gazze'deki işgal saldırıları nedeniyle hasar gören konutların durumu hakkında bir açıklama yaptı.

Abone Ol

Mustafa, Gazze'de yaklaşık 50 bin konutun tamamen yıkıldığını ve 300 bin konutun kısmen hasar gördüğünü belirtti. Ayrıca, kısmi hasar gören binaların güçlendirme ve restorasyon için uygun olmayabileceğini ifade etti.

Filistin Yatırım Fonu Başkanı, sadece 150 bin yeni konut inşa etmek için en az 15 milyar dolara ihtiyaç duyduklarını açıkladı. Her bir konutun maliyetinin yaklaşık 100 bin dolar olduğunu belirten Mustafa, bu kapsamda altyapı çalışmalarını, elektrik ağlarını, yolları, kanalizasyon sistemini, fabrikaları, geçitleri ve liman yapım ve onarımlarını içermeyen bir maliyet olduğunu ifade etti.

Gazze'nin artık uzaydan çok farklı bir renkte göründüğü ve yıkımın, İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya'ya yönelik bombardımandan daha fazla olduğu belirtilmişti. Gazze'deki konutların ve altyapının yeniden inşası için önemli bir finansmanın gerekliliği vurgulanmaktadır.