Dünya

Filistin'e Destek Veren Öğrenciler Melbourne Üniversitesi'nden Atılma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Avustralya'nın Melbourne Üniversitesi'nde, kampüsteki Filistin'e destek gösterilerine katılan 19 öğrencinin disiplin cezalarıyla karşı karşıya olduğu bildirildi.

Abone Ol

Haber Merkezi- "Unimelb for Palestine" adlı öğrenci grubu, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, üniversite yönetiminin gönderdiği e-postalarda, öğrencilerin "uygunsuz davranışlar sergiledikleri" iddiasında bulunduğunu belirtti.

Grup, üniversitenin güvenlik kamerası görüntüleri ve internet bağlantıları üzerinden elde edilen verileri delil olarak sunduğunu ve kampüs içinde protestoları yasakladığını ifade etti.

Öğrenci grubu, bu tür veri toplama yöntemlerini "mahremiyet ihlali" olarak nitelendirerek, üniversitenin ırkçılık karşıtı politikalarının samimiyetinden şüphe duyduklarını dile getirdi.

Ayrıca, change.org üzerinde başlattıkları imza kampanyasında, e-posta alan öğrencilerin okuldan uzaklaştırılma veya atılma gibi ciddi disiplin cezalarıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundular.

The Age gazetesinin haberine göre, "Filistin için Öğrenciler" adlı aktivist grup, Melbourne Üniversitesi yanı sıra Monash Üniversitesi'nden 9, Deakin ve La Trobe üniversitelerinden 2'şer öğrencinin de benzer e-postalar aldığını ve gösterilere katılan bir öğrencinin uzaklaştırıldığını açıkladı.

Columbia Üniversitesi'nde nisan ayında başlayan ve dünya genelinde yayılan Filistin'e destek gösterilerinin, mayıs ayında Avustralya'daki üniversitelerde de düzenlendiği biliniyor.