Siyonist işgal rejiminin zindanlarında Filistinli tutuklulara yönelik şiddet ve işkence vakaları devam ediyor.

Filistin Esirler Heyeti ve Filistin Esirler Cemiyeti'nin ortak açıklamasına göre, Mescid-i Aksa Şehitleri Tugayları'ndan Abdurrahman Bassem el-Bahash, siyonist işgal rejiminin Megiddo hapishanesinde şehit edildi.

Batman Üniversitesi'nden Aksa Tufanı Yıl Dönümünde Direniş Çağrısı Batman Üniversitesi'nden Aksa Tufanı Yıl Dönümünde Direniş Çağrısı

23 yaşındaki esir, Nablus kentinden olup 2022 Haziran'ında alıkonulmuş ve işgal güçleri tarafından ateş açmak, düşman örgütle bağlantı kurmak ve yasa dışı faaliyetlerde bulunmak gibi sahte suçlamalarla cezaevine konmuştu.

Gazze'ye yönelik saldırıların başlamasından bu yana, siyonist işgal rejiminin hapishanelerindeki Filistinlilere yönelik insan hakları ihlalleri, şiddet, işkence, ağır darp ve açlık gibi uygulamalar arttı.

Daha önceki raporlar, en az altı Filistinli esirin daha önce şehit edildiğini göstermişti. Şehit edilen esirlerden en az ikisinin cesetlerinde işkence izleri tespit edilmiş, birinin otopsisinde göğüs kemiği ve kaburgalarında kırıklar olduğu, boynunda ve kafasında işkence belirtilerine rastlandığı belirtilmişti.

Filistin Esirler Cemiyeti ve FKÖ'ye bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nin raporları, cezaevlerindeki Filistinlilere yönelik şiddet, işkence, ağır darp, açlık, tıbbi ihmaller, taciz ve tehdit gibi ciddi insan hakları ihlallerinin arttığını gösteriyor."

Editör: Ömer Faruk