Filistin

Filistinli Esirler Kulübü: "Batı Şeria'da 23 Tutuklu Şehit Edildi, Tutuklu Sayısı 9.900'e Ulaştı"

Filistinli Esirler Kulübü, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 23 tutuklunun işgal zindanlarında şehit edildiğini ve toplam tutuklu sayısının 9.900’e ulaştığını açıkladı. Kadınlar, çocuklar ve gazeteciler de alıkonulanlar arasında yer alıyor.

Abone Ol

Filistinli Esirler Kulübü, yaptığı açıklamada 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'dan en az 23 tutuklunun işgal zindanlarında şehit edildiğini duyurdu. İşgal yetkilileri tarafından Batı Şeria’da 10 bin 300'den fazla Filistinlinin alıkonulduğu belirtilirken, bu sayıya gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılanlar da dahil edildi.

Açıklamada, kadınlar arasında toplam alıkonulanların sayısının 355'e ulaştığı belirtildi. Ayrıca, çocuklar arasında alıkonulanların sayısı en az 720 olurken, gazeteciler arasında 96 kişinin tutuklu olduğu ifade edildi. Bu gazetecilerden 5’i kadın, 17’si erkek olmak üzere toplam 50 gazeteci Gazze’den tutuklanmış durumda. Gazetecilerden 14’ü ise idari gözaltı altında tutuluyor.

2024 Ağustos ayı itibarıyla işgal cezaevlerinde tutuklu sayısının 9 bin 900’e ulaştığı, idari tutuklu sayısının ise 3 bin 432 olduğu ifade edildi.