Gündem

Fransızlar, Gazze İçin Sokaklarda: İsrail'in Saldırılarına Karşı Güçlü Bir Duruş Sergilediler

Paris'te Binlerce Filistin Yanlısı, Gazze'deki İsrail Saldırılarına Karşı Ateşkes Talebiyle Yürüdü.

Abone Ol

Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya gelen binlerce Filistin yanlısı, Gazze'de devam eden İsrail saldırılarına karşı bir kez daha sokaklara çıktı. Ateşkes yanlıları, işgal rejiminin Gazze'deki saldırılarının acilen sona ermesini ve bölgede taraflar arasında bir ateşkesin sağlanmasını talep etti.

"Gazze'de İsrail'in yaptığı savaş değil soykırım", "Filistin'in yanındayız", "Bu bir soykırım, savaş değil", "Gazze'nin çocukları Filistin'in çocukları, insanlık öldürülüyor" ve "Yaşasın Filistin" sloganları atan göstericiler, aynı zamanda gazetecilere yönelik yapılan katliamları da sert bir şekilde kınadı.

Filistin bayraklarının yanı sıra "Soykırımı Durdurun" ve "Gazze'ye insani yardımın gitmesine engelleyen İsrail ve Birleşmiş Milletler uyarılsın" yazılı dövizler taşıdılar. Göstericiler, Güney Afrika'ya teşekkür etti ve Fransa Devlet Başkanı Macron'un politikalarını eleştirdi. Macron'un Filistin'e yönelik tutumunu sert bir şekilde eleştiren kalabalık, uluslararası arenada İsrail ve Birleşmiş Milletler'e çağrıda bulunarak insani yardımların Gazze'ye ulaşmasını engelleyen duruma dikkat çekti.