Gaziantep'in kurtuluşunun 102. yıl dönümü, sanatın büyüleyici dünyasıyla buluşuyor. Ressam Kemal Kara, bu özel anı 24 Aralık 2023'te SANKO Sanat Galerisi'nde açtığı "Paşalar-Kuvayi Milliye" adlı resim sergisi ile taçlandırıyor. SANKO Holding ve Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği iş birliğinde gerçekleşen sergide, sanatçının tuval üzerine akrilik boya tekniğiyle hayat bulan 28 eseri izleyiciyle buluşuyor.

"Paşalar-Kuvayi Milliye" resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi'nde 1 Ocak 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Sergi, her gün 10.00-22.00 saatleri arasında sanatseverlere kapılarını açacak.

HÜDA PAR'dan CHP'ye Sert Tepki: "Bu Topraklar Siyonizmin Yandaşlarına Geçit Vermeyecek!" HÜDA PAR'dan CHP'ye Sert Tepki: "Bu Topraklar Siyonizmin Yandaşlarına Geçit Vermeyecek!"

Sanatçı Kemal Kara, 1986 yılında Ankara'da doğdu. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar, Resim Bölümü mezunu olan Kara, Prof. Dr. Nuri Temizsoylu atölyesinden 2009 yılında mezun oldu. Sanat kariyerine olan katkılarından dolayı 2007'de Association Saint Henri, Grup Sergisi ve Müzayedesi'nde sergileme ödülü aldı.

Kemal Kara, İstanbul Modern Sanatlar Galerisi'nde düzenlediği "Diyalogların Anı" adlı ilk kişisel sergisinden başlayarak, birçok kişisel sergiye imza attı. Sanatçı, "Namı Olmayan Giremez," "Yeni Olan Hiçbir Şey Yok," "Bir Parçadan Diğerine" ve "Paşalar" gibi eserleriyle sanatseverlerle buluştu. Ayrıca, Işık Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde "Sanat Bilimi Ana Bilim Dalı Sanat Kuramı ve Eleştiri" lisansüstü programını tamamladı ve halen Işık Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Editör: Ömer Faruk