Güncel

Gazze Çadırında "Aksa Tufanı'na Destek" Semineri Mustazaflar Cemiyeti Tarafından Düzenlendi

Rabia Meydanı'nda gerçekleşen seminerde, Gazze'ye destek amacıyla Mustazaflar Cemiyeti tarafından düzenlenen etkinlik, ilahi ezgiler, anlamlı konuşmalar ve dua ile renklendi.

Abone Ol

Mustazaflar Cemiyeti tarafından Rabia Meydanı'nda düzenlenen Gazze çadırında, "Aksa Tufanı'na Destek" adlı seminer büyük bir katılımla gerçekleşti. Programa, HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan, Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar büyük ilgi göstererek destek verdiler.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, etkileyici sinevizyon gösterimleri eşliğinde devam etti. Özlem Ajans Sanatçısı Bülent Alkanat'ın seslendirdiği ilahi ve ezgiler, etkinliğe duygusal bir atmosfer kattı.

Programın önemli konuşmacılarından Eğitimci Mehmet Aydın, Gazze'de yaşanan zorluklara rağmen Müslümanların imanlarını güçlü bir şekilde ortaya koyduklarını belirtti. İmanın sadece bir ifade olmadığını, aynı zamanda bir ispat gerektirdiğini vurgulayan Aydın, Kelime-i Tevhid'in, Allah ile yapılan kutsal bir anlaşmanın adı olduğunu açıkladı.

Aydın, "Berren ve Bahren ve Cevven" diyerek Gazze'deki direnişe dikkat çekti ve Müslümanların teslimiyetinin, Gazze'nin sokaklarında yaşama geçtiğini ifade etti. Gazzelilerin zor şartlara rağmen Allah'ın rızasına uygun bir duruş sergilediğini vurgulayan Aydın, "Biz onlarla aynı Allah'a ve peygambere inanıyoruz. Bu nedenle onlardan ibret almalıyız." şeklinde konuştu.

Program, katılımcıların dualarıyla sona erdi, etkinlikte bulunanlar Gazze'ye destek mesajlarını dualarla iletti.