Ağrı Kudüs Platformu öncülüğünde, Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen Ağrılılar, "Gazze İçin Acil Ateşkes" temasıyla toplandı ve Gazze'de devam eden soykırıma son verilmesi çağrısında bulundu.

Katılımcılar, basın açıklaması sırasında sık sık tekbir ve sloganlarla duygularını dile getirdi. Açıklamayı Platform adına Cihangir Aslan okudu.

Aslan, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana işlenen insanlık suçuna vurgu yaparak, "İnsanlık, tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik ediyor. İsrail, kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayrımı yapmaksızın Gazze'de soykırım suçu işliyor. Bu işgal ve soykırım, vicdan sahibi yürekleri derinden etkiliyor. ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın desteğiyle gerçekleştirilen bu işgal, bölge ve Ortadoğu'nun huzurunu tehdit ediyor" dedi.

Aslan, ayrıca ülkedeki terörün aynı kaynaklardan beslendiğini hatırlatarak, tüm terör örgütlerine karşı mücadelenin sürdürülmesi gerektiğini belirtti. Filistin ve Yemen'de yaşamını yitiren tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Aslan, Batı emperyalizminin İslam dünyasını kuşatma çabalarına dikkat çekti.

"Aslan, "23 bini aşkın şehit, 60 binden fazla yaralı..." başlığı altında Gazze'deki dramatik durumu paylaşarak, 23 binden fazla insanın yaşamını yitirdiğini, 60 binden fazla kişinin yaralandığını ve 8 bin kişinin kaybolduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail saldırıları sonucu 359 bin evin zarar gördüğünü ve 2 milyon sivilin zorla göç etmek zorunda kaldığını belirtti.

Kadıköy'de Apartman Yangını: Bir Kişi Hayatını Kaybetti Kadıköy'de Apartman Yangını: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Aslan, "Vicdan sahibi tüm insanlara sesleniyoruz" diyerek, Gazze'deki insani krizin hafifletilmesi için acil ateşkes çağrısı yaptı. Şehrin enerji ve temiz su ihtiyacının karşılanması, hastanelere yakıt girişinin sağlanması ve Refah Sınır Kapısı'ndan insani yardımların serbestçe geçişine izin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Aslan, sözlerini, "Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırım karşısında herkesin üzerine sorumluluklar düşüyor. Uluslararası kuruluşlar, sivil toplum ve devletler, işgalci İsrail’in zulümlerinin önüne geçmek için atılması gereken adımları acil bir şekilde atmalı. Bir an önce İsrail saldırıları durdurulmalı ve acilen ateşkes sağlanmalıdır. Filistin’de on yıllardır zulmeden işgalci İsrail’e karşı gereken yaptırımlar derhal uygulanmalıdır. Bütün İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelip tepkisini ortaya koymalıdır. İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın vicdanında hapsedilmelidir" şeklinde tamamladı.

Editör: Ömer Faruk