Filistin

Gazze'de 600 Binden Fazla Çocuk İçin Çocuk Felci Aşılama Kampanyası Başlatıldı

UNRWA'nın paylaştığı bilgiye göre, Gazze'nin tüm bölgelerine yayılacak olan çocuk felci aşılama kampanyası 600 binden fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Yetkililer, çocukların iyiliği için kalıcı ateşkes çağrısında bulundu.

Abone Ol

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), X hesabından yaptığı açıklamada, çocuk felci aşılama kampanyasının Gazze'nin tüm bölgelerine yayılacağını ve 600 binden fazla çocuğu kapsayacağını duyurdu. UNRWA, çocukların sağlığı için kalıcı bir ateşkesin gerekliliğine de vurgu yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Filistin Sağlık Bakanlığı, UNICEF ve UNRWA işbirliğiyle başlatılan kampanya, 10 yaş altı çocuklara yönelik ve 4 Eylül'e kadar devam edecek. Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah'ta başlatılan kampanya, işgal saldırılarının devam ettiği Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde de hızla uygulanmaya başladı.

Aşı Kampanyası Teknik Komite Başkanı Mecdi Zuheyr, basın toplantısında yaptığı açıklamada, kampanyanın Gazze Şeridi'ndeki çocukların yüzde 90'ına ulaşmayı hedeflediğini belirtti. Filistin Sağlık Bakanlığı, 16 Ağustos'ta Gazze'de ilk çocuk felci vakasının tespit edildiğini açıklamıştı.