Gazze'deki Katliama Göktaş'tan Sert Eleştiri: "Müslümanlar Olarak Hiç mi Bir Şey Yapamayacağız?" Gazze'deki Katliama Göktaş'tan Sert Eleştiri: "Müslümanlar Olarak Hiç mi Bir Şey Yapamayacağız?"

Görsel Haber - Doğru Haber Gazetesi'nin deneyimli yazarı Kenan Çaplık, kaleme aldığı son makalede, Gazze'deki insanlık faciasına odaklanarak, siyonist saldırıları ve açlıktan ölen çocukların dramını dile getirdi. Çaplık, Yahudi barbarlığının 111. gününde devam eden saldırıların vahşetini vurgulayarak, Gazzeli çocukların yaşadığı çaresizliği tüm çıplaklığıyla ortaya koydu.

Yazısında, ekmek kuyruklarında bekleyen aç insanların, siyonist barbarların füzelerine maruz kalması ve binlerce çocuk ile kadının bir tas yemek alabilmek için çaresizce beklemesi karşısında "ölüm hayattan daha merhametlidir" sözüne dikkat çeken Çaplık, ölenlerin şehit kabul edildiği bir ortamda, geride kalanların açlıktan ölmenin acısını yaşadığını belirtti.

Gazze'deki çocukların açlıkla mücadelesini anlatan Çaplık, insanlık adına utanç verici durumları vurgulayarak, Gazzelilerin hayvan yemlerini öğüterek açlığa direnmeye çalıştığını ifade etti. Çaplık, günlerce temiz suya ve ilaca ulaşamayan insanların sayısının arttığına, gıda yetersizliğinden ölen çocukların salgın hastalıklarla mücadele ettiğine dikkat çekti.

Müslüman idarecilere sert eleştirilerde bulunan Çaplık, bu zorlu durum karşısında harekete geçmeyen liderlere seslenerek, kahhar olan Allah'ın huzurunda bu terk edilmişliği nasıl izah edeceklerini sorguladı. Yazısında, uluslararası toplumu Gazze'deki dram karşısında duyarsız kalmamaya ve gerekli yardımları sağlamaya çağıran Çaplık, insanlığın vicdanını harekete geçirmeye çalıştı.

Editör: Ömer Faruk