Filistin

Gazze'de alıkonulan genç: Bizi canlı kalkan olarak kullandılar

İşgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında şehit olan veya yaralanan Filistinlilerin sayısı 130 bini aşarken, alıkonulan Filistinlilere yönelik insan hakları ihlalleri devam ediyor.

Abone Ol

İşgal rejiminin Gazze Şeridi'ne 10 aydan fazla süredir düzenlediği saldırılarda şehit olan veya yaralanan Filistinlilerin sayısı 130 bini geçti. 27 Ekim'den bu yana işgal ordusu, Gazze'den binlerce Filistinli'yi alıkoyarak işgal rejimindeki hapishanelere nakletti.

Gazze'de işgal askerleri tarafından alıkonulan 20 yaşındaki Muhammed Abdulfettah Sad, Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan 2 Ağustos'ta salıverildikten sonra yaşadıklarını paylaştı. Sad, işgal askerlerinin kendisini ve diğer Filistinlileri canlı kalkan olarak kullanarak, vücutlarına kameralar monte ettiklerini ve bombalanmış evler ile askeri araçların içinden görüntü aldıklarını belirtti.

Sad, işgal askerlerinin hapishanelerde Filistinli esirlere karşı işkence uyguladığını, darp ve açlıkla sindirme yöntemleri kullandığını ifade etti. Ayrıca, günde sadece bir kez tuvalete gitmelerine izin verildiğini belirtti. İşgal ordusu, sağlık durumu kötüleşen bazı Filistinli esirleri serbest bıraktı.