Şırnak'ta Sığındıkları Ağaca Yıldırım Düştü: 2 Ölü, 6 Yaralı Şırnak'ta Sığındıkları Ağaca Yıldırım Düştü: 2 Ölü, 6 Yaralı

Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinliler, Refah kentindeki çadırlarını, İsrail'in saldırılarına rağmen yaklaşan Ramazan ayına özel bir coşkuyla süslüyorlar. Binlerce masumun hayatını kaybettiği bu zorlu süreçte, Gazze halkı yaşadıkları acılara rağmen mübarek ayı karşılamak için bir araya geliyor.

Filistinliler, kendi imkanlarıyla çadırlarını ışık, kandil ve bayraklarla donatarak, Ramazan atmosferini yaşamaya çalışıyorlar. Refah kentindeki derme çatma çadırları süsleyen vatandaşlar, sadece Ramazan'ın coşkusunu değil, aynı zamanda İsrail'in saldırılarının yarattığı zorlu atmosferden uzaklaşma arzusunu da dile getiriyor.

34 yaşındaki Mahir Selul, bu girişimin kendi çabaları sonucunda ortaya çıktığını belirterek, Ramazan süsü projesiyle çocukların yüzlerinde tebessüm oluşturmayı hedeflediklerini ifade ediyor. Selul, Filistinlilere destek çağrısında bulunarak, dünya ülkelerinden Gazze'ye yönelik saldırıların durmasını ve insanların yeniden evlerine dönebilmesini umut ediyor.

Gazze'den göç edip Refah'a sığınan 15 yaşındaki Hala Ahmed ise yaşadıkları zorlukları ve İsrail'in isteğini hatırlatarak, bu koşullarda bile Ramazan'ın gelmesiyle bir umut taşıdıklarını söylüyor. Hala, İsrail'in saldırıları nedeniyle geçen yılki sıcak yuvalarından uzakta olduklarını belirterek, umutlarını kaybetmediklerini ve normal hayatlarına geri dönebilmeyi umduklarını ifade ediyor.

Editör: Ömer Faruk