Filistin Sağlık Bakanı Macid Ebu Ramazan, Gazze Şeridi'nde bir çocuk felci vakasının doğrulanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, virüsün yayılma riskine dikkat çekti. Ebu Ramazan, "Gazze Şeridi'nde bir çocuk felci vakasının tespit edilmiş olması, henüz tespit edilmemiş yüzlerce vakanın bulunabileceği anlamına geliyor." dedi. Virüsle bulaşan ortalama 200 vakadan sadece birinin çocuk felcine özgü semptomlar gösterdiğini belirten Ebu Ramazan, diğer vakaların semptomlarının genellikle hafif olduğunu ifade etti.
Bakan Ebu Ramazan, Gazze'de 10 yaş altı çocuklar için geniş çaplı bir aşı kampanyası başlatmayı planladıklarını ve bunun için uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde olduklarını belirtti. UNICEF ile koordineli olarak 200 bin adet aşı temin edildiğini ancak güvenlik sorunları ve havalimanlarının kapalı olması nedeniyle bu aşıların henüz ulaşmadığını söyledi. Ayrıca 400 bin adet daha aşının temini için çalışmaların sürdüğünü aktardı.
Ebu Ramazan, Gazze Şeridi'nde işgal rejiminin sürdürdüğü saldırılar nedeniyle büyük bir sağlık felaketi yaşandığını vurguladı. Virüsün Gazze'ye dışarıdan, büyük olasılıkla işgal askerleri tarafından taşındığını ifade etti. Gazze'de sağlık ekiplerinin güvenliğinin sağlanması, temiz su ve kanalizasyon sistemlerinin yeniden kurulması gibi acil önlemler alınması gerektiğini belirtti.
Bakan, Gazze'ye temiz suyun pompalanabilmesi için yakıt girişinin yanı sıra tıbbi malzeme, ilaç ve hijyen malzemeleri girişinin de hayati olduğunu vurguladı. Gazze Şeridi'nde 400'den fazla merkezde gerçekleştirilecek aşı kampanyasına binlerce sağlık çalışanının katılacağını ve bu çalışanların güvenliğinin sağlanması gerektiğini yineledi.
Ebu Ramazan, Filistin'in 1984'te Gazze'de, 1988'de ise Batı Şeria'da çocuk felcini yenen ilk ülke olduğunu hatırlatarak, Batı Şeria'da şu anda çocuk felcine dair bir belirti olmadığını ancak konuyu ciddiye aldıklarını ve tüm hazırlıkları yaptıklarını sözlerine ekledi.