Filistin

Gazze'de İşgalci Rejimin Katliamları: 41 bin 84 şehit!

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in son 24 saatte gerçekleştirdiği saldırılarda 64 Filistinlinin daha şehit olduğunu açıkladı. 7 Ekim'den bu yana süren saldırılarda şehit sayısı 41 bin 84'e, yaralı sayısı ise 95 bini aştı.

Abone Ol

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in işgalci saldırılarının son 24 saatlik bilançosunu açıkladı. İsrail ordusu, Gazze'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği "4 katliamda" 64 Filistinliyi daha katletti, 104 kişi ise yaralandı.

Sağlık Bakanlığı açıklamasına göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana süregelen saldırılarında şehit olan Filistinlilerin sayısı 41 bin 84'e, yaralı sayısı ise 95 bin 29'a yükseldi. Bakanlık, halen enkaz altında ve yol kenarlarında bulunan şehitlerin olduğuna dikkat çekerken, İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekiplerinin bu cenazelere ulaşamadığını vurguladı.

Gazze'deki saldırıların durmaksızın devam ettiği ve sivillerin hedef alınmaya devam ettiği bölgede, insani yardım ve kurtarma çalışmalarına yönelik kısıtlamalar büyük bir trajediye yol açıyor.