Haber Merkezi- İsrail güçleri, Gazze'yi zorla aç ve susuz bırakarak büyük bir insani felakete neden oluyor. Bugün, 157. gününde de saldırılarına devam ediyorlar.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusu gece boyunca hava, kara ve denizden Gazze Şeridi'nin Han Yunus ve Zeytun Mahallesi başta olmak üzere çeşitli bölgelerine yoğun saldırılar düzenledi.

Zeytun Mahallesi'nde bir evin İsrail savaş uçakları tarafından bombalanması sonucunda ölü ve yaralılar oldu.

Sakarya'da Makarna Fabrikasında Patlama: 20 Yaralı Sakarya'da Makarna Fabrikasında Patlama: 20 Yaralı

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin doğusundaki bir ev hedef alındı ve saldırıda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

İsrail topçuları Han Yunus'un doğusunu hedef alırken, savaş uçakları Gazze'nin Es-Sabra Mahallesi'nde birçok evi bombaladı. Saldırıda çoğunluğu kadın ve çocuk olan çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

İsrail güçleri, Refah kentinin Selam Mahallesi'nde Mısır sınırına yakın tarım arazilerini bombaladı.

Savaş uçakları Gazze kentinin batısını, Han Yunus ve Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı ile sahildeki birkaç evi hedef aldı. Bu saldırılarda da ölü ve yaralılar oldu.

Öte yandan sağlık ekipleri, Gazze'nin Tel el-Heva Mahallesi'nde hedef alınan Filistinli "Aşur" ailesine ait evin enkazından aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişinin cansız bedenini çıkardı. Naaşlar Şifa Hastanesi'ne nakledildi.

İsrail ordusu, Ramazan'ın ilk gününde Batı Şeria'ya baskınlar düzenledi. İsrail güçleri, Tulkerim kentine güney ve batı kesimlerinden 25'ten fazla askeri araç ve 4 askeri buldozerle baskın düzenledi. Bu baskınlarda kentin altyapısına zarar verildi ve çatışmalar çıktı. İsrail askerleri, Nur Şems Mülteci Kampı'na da baskın düzenlerken, bölgedeki mahallelere zarar verdi ve çatışmalar yaşandı.

Editör: Ömer Faruk