Gazze Şeridi'nde yaşayan yerinden edilmiş insanların maruz kaldığı aşırı yoğunluk ve hijyen eksikliği nedeniyle Hepatit A'nın yayıldığı bildirildi. Sağlık Bakanlığı, bu durumu kamuoyuyla paylaşarak önlemler alınması çağrısında bulundu. Ayrıca, kan testi olarak bilinen tam kan sayımı (CBC) testinin malzeme eksikliği nedeniyle durma riski olduğu uyarısında bulundu.

Mil-Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül’den Sert Eleştiriler: "İslami STK'lar Sus Pus, Yazıklar Olsun" Mil-Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül’den Sert Eleştiriler: "İslami STK'lar Sus Pus, Yazıklar Olsun"

Birleşmiş Milletler kuruluşları, Gazze'de artan kıtlık riski ve ölümcül hastalıkların yayılma tehlikesi karşısında insani yardım akışının acil bir şekilde değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Dünya Gıda Programı, UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü liderleri, daha fazla yardım malzemesinin Gazze'ye ulaştırılabilmesi için yeni giriş yollarının açılması, kamyonların sınır noktalarından geçişine izin verilmesi, yardım dağıtım merkezlerine gelenlerin güvenliğinin sağlanması gibi önlemlerin alınmasını talep etti.

UNICEF Genel Direktörü Catherine Russell, Gazze'deki çocukların ve ailelerin acilen tıbbi tedaviye, temiz suya ve sanitasyon hizmetlerine ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, sahadaki koşulların bu yardımların ulaştırılmasına engel olduğunu ifade etti. Russell, su şebekesini onarmak ve arzını artırmak için gerekli malzemelerin Gazze'ye girişinin hala yasak olduğuna dikkat çekti ve bu durumun çocukların ve ailelerin hayatlarını tehlikeye attığını belirtti.

Editör: Ömer Faruk