Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, işgalci rejimin son 24 saat içinde gerçekleştirdiği 13 saldırıda 156 kişinin hayatını kaybettiğini, 246 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Kudra'ya göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de şehit olanların yüzde 70'ini kadın ve çocuklar oluşturarak toplam şehit sayısının 21.978'e, yaralı sayısının da 57.697'ye yükseldiğini ifade etti.

Saldırılarda 326 sağlık personelinin hayatını kaybettiğini, 104 ambulansın kullanılamaz hale geldiğini belirten Kudra, işgalin kasıtlı olarak 150 sağlık merkezini hedef aldığını ve 30 hastaneyi faaliyet dışı bıraktığını aktardı.

Bitlis'te Sağanak Sel ve Taşkınlara Neden Oldu Bitlis'te Sağanak Sel ve Taşkınlara Neden Oldu

Yerinden edilmiş 50.000 hamile kadının temel ihtiyaçlarının karşılanamaması nedeniyle risk altında olduğunu vurgulayan Kudra, işgal rejiminin 99 sağlık personelini insanlık dışı koşullarda esir tuttuğunu da dile getirdi.

Gazze'nin farklı bölgelerindeki sağlık merkezlerinin BM kurumlarıyla yeniden faaliyete geçmesi için görüşmelerde bulunduklarını belirten Kudra, uluslararası toplumu sağlık sistemini ve çalışanlarını korumak için adım atmaya çağırdı.

Hasta ve yaralıların tedavi edilmesi için dış yardım ekiplerinin ve sahra hastanelerinin bölgeye gönderilmesi gerektiğini vurgulayan Kudra, 1,9 milyon yerinden edilmiş insanın kıtlık ve salgın hastalıklarla mücadele ettiğine dikkat çekti.

Editör: Ömer Faruk