Filistin

Gazze'deki Abluka: İşgal Rejimi 64 Gündür Gazze'ye İnsani Yardımların Girişini Engelliyor

Hükümet İletişim Ofisi, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne 64 gündür yardımların girişini engelleyerek sivil halk üzerinde soykırım suçu işlediğini ve bu durumun açlığı derinleştirdiğini açıkladı.

Abone Ol

Hükümet İletişim Ofisi, yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne 64 gündür sürekli olarak yardımların ve gıdaların girişini engelleyerek geçiş noktalarını tamamen kapattığını ve bu durumun sivil halk, çocuklar ve kadınlar üzerinde soykırım suçu oluşturarak açlığı derinleştirdiğini ifade etti.

Açıklamada, işgal rejiminin Gazze şehrinde ve kuzey illerinde yardımların geçiş noktalarını kapatarak, gıda depolarını ve üretim tesislerini hedef alarak açlık politikasının etkisini artırmaya çalıştığı belirtildi. Bu durumun, tüm uluslararası sözleşmelere açık bir şekilde aykırı olduğu ve insan hakları kapsamında gıda hakkının temel bir hak olarak kabul edildiği vurgulandı.

Gazze Şeridi'ndeki mevcut durumun, işgal rejiminin Gazze'ye gıda sağlamaya ve açlığın etkilerini hafifletmeye yönelik gerekli önlemleri almadığını ortaya koyduğunu belirten Hükümet İletişim Ofisi, uluslararası yasaların savaş veya çatışma sırasında sivilleri aç bırakmayı yasakladığını ancak bu yasağın Gazze'deki sivillere karşı ihlal edildiğini ifade etti.

Hükümet İletişim Ofisi, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yardımların girişini engelleme kararını ve ABD'nin bu kararı onaylamasını şiddetle kınadı. Bu politikaların 2,4 milyon Filistinli sivilin yaşadığı insani krizi derinleştirdiğini ve Gazze halkının temel haklardan mahrum bırakıldığını belirtti.

Hükümet İletişim Ofisi, uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletler'i, çeşitli uluslararası örgütleri ve özgür dünyanın tüm ülkelerini işgal rejimine ve ABD yönetimine soykırım savaşını durdurmaları, geçiş noktalarını açmaları ve acilen ve sürekli olarak yardımların girişini sağlamaları için baskı yapmaya çağırdı.