Güncel

Gazze'deki Yerinden Edilmişlerin Sağlık Krizi: Dünya Sağlık Örgütü Endişeli

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Ghebreyesus, Gazze'deki yerinden edilenlerin yaşadığı sağlık sorunlarına dikkat çekerek, kitlesel yer değiştirmenin salgın hastalıklar açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Abone Ol

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Ghebreyesus, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki kitlesel yer değiştirmelerin, ailelerin birden fazla kez yerinden edilmesi ve birçoğunun kalabalık sağlık tesislerine sığınması nedeniyle salgın hastalıklar konusunda büyük endişe duyduklarını belirtti.

Siyonist işgal rejimi tarafından yapılan çağrı ile Gazze'nin güneyinden kaçan binlerce kişinin Refah şehrine gitmelerinin istenmesi, bölgede zaten ciddi bir sağlık krizini derinleştirmekte. Gazze Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, yerinden edilenlerin yüzde 50'si çocuk, ve bu kişiler yeni doğanlara yönelik aşı eksikliği, susuzluk, yetersiz beslenme, solunum ve cilt hastalıkları ile aşırı soğuğa maruz kalmaktadır.

Ghebreyesus, uluslararası topluma Gazze'deki sağlık krizine acil müdahale çağrısında bulunarak, bölgedeki insanların temel sağlık hizmetlerine erişimini güvence altına almanın önemine vurgu yaptı.