Haber Merkezi-Gazze'nin kuzeyinde yaşanan kıtlık riskine dair uyarılarda bulunan Gazze'deki hükümetin medya ofisi, tahıl ve hayvan yemlerinin tükenmesiyle beraber acil bir durumun yaşandığını duyurdu.

Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı

Açıklamada, kuzey Gazze'de un, pirinç ve diğer gıda maddelerinin tükenmesiyle birlikte artan kıtlığın, vatandaşların temel gıda ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmasına neden olduğu belirtildi. Sorumluluğu Amerika Birleşik Devletleri, İsrail işgali ve uluslararası topluma yükleyen açıklamada, bu durumun Gazze'nin kuzeyinde yaşayan yarım milyon insanı etkilediği vurgulandı.

Gazze'nin kuzeyine acil insani yardımların ulaştırılması gerekliliği üzerinde durulan açıklamada, aksi takdirde gerçek bir insani felaketin yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. Kıtlık ve etkilerinin atlatılabilmesi için günlük bin TIR'ın kuzeye ulaşması gerektiği vurgulanarak, uluslararası toplumun bu acil çağrıya cevap vermesi gerektiği belirtildi.

Editör: Ömer Faruk