Siyaset

Geleceğin Nesli Bilgisayar ve Kur'an-ı Kerim ile Yetişecek

Batılı Zekalar İslamiyet'i Yüksek Sesle Anlatacak. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen "Güncele Dair Çamlıca Buluşmaları" etkinliğinde konuştu. "Ruh-Beyin-Akıl Üçgeninde İnsanoğlu Beyin Ruh Hakkında İp Uçları Verir Mi?" başlıklı sunumunda Tarhan, ruhun insanı insan yapan bir yazılım olduğunu vurguladı.

Abone Ol

İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen "Güncele Dair Çamlıca Buluşmaları" etkinliği, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın konuşmasıyla renklendi. "Ruh-Beyin-Akıl Üçgeninde İnsanoğlu Beyin Ruh Hakkında İp Uçları Verir Mi?" başlıklı sunumunda Tarhan, insanın ruhunun onu insan yapan bir yazılım olduğunu açıkladı.

Tarhan, gelecekte Bilgelik Çağı olarak adlandırılan 21. yüzyılda din ve fen ilimlerinin bir arada tamamlandığı gençliğin öne çıkacağına dikkat çekti. Bu çağda bilgisayar ve Kur'an-ı Kerim'i elinde tutan bir neslin ortaya çıkacağını vurgulayan Tarhan, gençlerin bu konuda öncü olmaları gerektiğini belirtti. Tek taraflı eğitim alan nesillerin ise birçok konuda çağı kaçırabileceğini ifade etti.

Tarhan, konuşmasında Allah'ı tanıtan üç kaynağın olduğunu vurguladı. Kur'an-ı Kerim ve Resulullah Aleyhisselam'ın yanı sıra kâinatın da bir kitap olduğunu söyledi. Kâinatı incelediğimizde her şeyde Allah'ı bulabileceğimizi ifade etti ve bilimin bu konuda yardımcı olduğunu belirtti. Beyindeki bilinç üzerinde ise Kuantum bilincinin bulunduğunu ve bu bilincin beyin ile mana dünyası arasında bir aracı olduğunu açıkladı. İnsanın ruh programının onu insan yapan bir yazılım olduğunu dile getirdi ve insanın kendini geliştirmek için öğrenme ve sosyal yönden gelişme gerektiğini vurguladı.

Tarhan, dünyada ahlaki çöküntünün yaşandığını ve 21. yüzyılın Kur'an bilgeliğine dönüşeceğini ifade etti. Sosyal narsisizmin toplumsal barışı bozan bir etken olduğunu belirterek, bu sorunun çözülmesi için narsisizmin son bulması gerektiğini söyledi. İslam'ın temsilinde en güzel yöntemin tevhit olduğunu vurguladı ve iyi örnek olunduğunda iyi ahlakın güzel sonuçlar doğuracağını ifade etti. Tarhan, 21. yüzyılın bilgelik çağı olmasının sebebinin Kur'an bilgeliği olduğunu söyledi ve bu bilgeliğin gelecek nesiller tarafından anlaşılacağını ifade etti.

Son olarak Tarhan, dünyanın her yerinde hakikat arayışının olduğunu ve İslamiyet'in yüksek sesle anlatılacağı günlerin yaklaştığını öngördü. Batı dünyasında materyalist felsefenin tatmin etmediğini ve yeni bir arayışın olduğunu belirtti. İslamiyet'in doğru bir şekilde anlatılması için akla uygun olanı seçmek gerektiğini vurguladı. İnsanların doğru bir Tanrı tasavvuruyla ahiret ve kader gibi konuları anlayabileceklerini ifade etti.

Bu etkinlik, Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirdiği konuşmanın önemli noktalarını içermektedir. Tarhan, din, bilim ve ahlak gibi konuları bir araya getirerek insanların ruh ve beyin üzerindeki etkileşimini açıklamış ve İslam'ın güncel önemini vurgulamıştır.

Batıdan Parlayan Zekalar İslamiyet'i Yüksek Sesle Anlatacak

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen "Güncele Dair Çamlıca Buluşmaları" etkinliğinde konuştu. "Ruh-Beyin-Akıl Üçgeninde İnsanoğlu Beyin Ruh Hakkında İp Uçları Verir Mi?" başlıklı sunumunda Tarhan, ruhun insanı insan yapan bir yazılım olduğunu vurguladı.

Geleceğin Nesli Bilgisayar ve Kur'an-ı Kerim ile Yetişecek

Tarhan, 21. yüzyılın Bilgelik Çağı olacağını belirtti ve bu çağda din ve fen ilimlerini bir arada tamamlayan gençliğin öne çıkacağını vurguladı. Geleceğin neslinin bilgisayar ve Kur'an-ı Kerim'i bir arada taşıyan bir nesil olacağını ifade etti. Tarhan, bu konuda öncü olacak gençlerin değerini iyi anlamaları gerektiğini ve din ile fen bilimlerini başarılı bir şekilde sentezleyen bir neslin geleceği kurtaracağını söyledi. Tek taraflı eğitim alan nesillerin birçok konuda çağı kaçırabileceğini ve aşırı sosyal medya kullanımının sosyal izolasyona neden olduğunu aktardı.

Allah'ı Tanıtan 3 Kaynak

Tarhan, insanı insan yapan ruh programına dikkat çekti ve İslam dininin akılla anlaşılabilir olduğunu söyledi. Kur'an-ı Kerim, Resulullah Aleyhisselam ve kâinat kitabının Allah'ı tanıtan 3 kaynak olduğunu belirtti. Kâinat kitabının okunmasıyla her şeyde Allah'ı bulmanın mümkün olduğunu ifade etti. Tarhan, insanın beyin üzerindeki kuantum bilinci aracılığıyla mana dünyası ile madde dünyası arasında bir köprü olduğunu açıkladı. İnsandaki ruh programının insanı insan yapan bir faktör olduğunu ve insanın kendini sürekli geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

İyi Ahlak Dünyanın İhtiyacı

Dünyada ahlaki çöküntü yaşandığına dikkat çeken Tarhan, 21. yüzyılın Kur'an bilgeliğine dönüşeceğini ifade etti. Toplumsal barışın sağlanması için narsisizmin ortadan kalkması gerektiğini belirtti. Tarhan, İslamiyet'in temsil edildiği güzel örneklerin ortaya konulduğunda iyi ahlakın güzel sonuçlar doğuracağını söyledi.

Batılıların İslamiyet'i Yüksek Sesle Anlatacağı Günler Yaklaşıyor

Tarhan, dünyanın her yerinde hakikat arayışının yaşandığını ve İslami bakış açısının Batı dünyasından yükseleceğini öngördüğünü belirtti. Hakikatlerin tevhit hakikatini anlatabilmek için Hegel'in "Akla uygun olan her şey gerçektir. Gerçek olan şey akla uygundur." sözünü hatırlattı. Kuran-ı Kerim'in akla uygun olduğunu vurguladı ve insanların öncelikle doğru bir Tanrı tasavvuruyla ahiret ve kader gibi konuları anlayabileceğini ifade etti.

Bu yazı, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirdiği "Güncele Dair Çamlıca Buluşmaları" etkinliğinde yaptığı konuşmanın haber formatına dönüştürülerek özgün bir şekilde düzenlenmiştir. İmla kurallarına dikkat edilmiş ve ara başlıklar özgün hale getirilmiştir.

Batılıların İslamiyet'i Yüksek Sesle Söyleyecekleri Günler Yakındır

Allah'ı Tanıtan 3 Kaynak
İyi Ahlak Dünyanın İhtiyacı