Güncel

Göktaş: Aksa Tufanı ile Demir Kubbe, MOSSAD ve Yahudi siyaseti putları yıkılmıştır

HÜDA PAR'ın düzenlediği "Dünden Bugüne Filistin" programında Mehmet Göktaş'ın çarpıcı açıklamalarıyla, Aksa Tufanı'nın Filistin'deki dinamikleri nasıl etkilediği detaylarıyla ele alındı.

Abone Ol

İstanbul'da düzenlenen "Dünden Bugüne Filistin" programı, HÜDA PAR Arnavutköy İlçe Teşkilatı tarafından Avlu 34 Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Programa yoğun bir katılım sağlanırken, ilahiyatçı-yazar Mehmet Göktaş'ın Aksa Tufanı ve Filistin'e etkilerini değerlendirdiği konuşması dikkat çekti.

Malik el-Naci'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, HÜDA PAR Arnavutköy İlçe Başkanı Şükrü Ural, 7 Ekim'den bu yana devam eden Gazze'deki insanlık dramına vurgu yaparak, işgal rejiminin saldırılarına ve insani yardımların engellenmesine dikkat çekti.

İlahiyatçı-yazar Mehmet Göktaş ise konuşmasına, daha önce yaşanan İslam ülkelerindeki katliamların dünya gündemine bu kadar oturmadığını belirterek başladı. Aksa Tufanı'nın, Kassam Tugayları'nın etkisiyle Filistin'de yarattığı değişimi vurgulayan Göktaş, "Demir Kubbe, MOSSAD ve Yahudi siyaseti putları yıkıldı" dedi.

Göktaş'ın iddiasına göre, Gazze'deki mücahitlerin iman gücü, Türkiye'deki öne çıkan İslam liderlerinden daha üst düzeyde. Siyonist çetesinin yenilmesi durumunda Avrupa'nın hükmen mağlup olacağını savunan Göktaş, Gazze'deki direnişin dünya tarihindeki en büyük devrimlerden biri olduğunu öne sürdü.

Siyonizmin tarihine dair yaptığı değerlendirmede, 75 yıldan fazla devlet olarak varlıklarını sürdüremeyen Siyonistlerin, bugün ise aynı hedeflere ulaşamayacaklarını dile getiren Göktaş, Aksa Tufanı'nın Demir Kubbe, MOSSAD ve Yahudi siyaseti putlarını nasıl yıktığına dair detaylı bir analiz sundu.

Programın devamında Filistinli gazeteci Ömer Fayed, 7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı'nın sebeplerini işgal rejiminin günlük saldırılarına bağlayarak, Gazze'deki direnişin sürekliliğine vurgu yaptı. Aksa Tufanı'nın ardından Gazze halkının mücadelesinin devam edeceğini belirten Fayed, saldırıların artan bir şekilde devam ettiği Batı Şeria ve Kudüs'teki yerleşim yerlerine dikkat çekti.

Programın kapanışında Şeyh Ahmet Yasin'in ümmete yazdığı mektuptan alıntılar ve Gazze'deki katliamlara ait resimlerin sinevizyon gösterimiyle etkinlik son buldu.

Mehmed Göktaş Kimdir?

Doğum Tarihi: 1952

Doğum Yeri: Kınardı, Kayseri

Mehmed Göktaş, Gazeteci ve yazardır. 1952 yılında Kayseri'nin merkez Kınardı kasabasında doğdu. Orta öğrenimini Kayseri İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladıktan sonra, 1978 yılında Erzurum İslami İlimler Fakültesi'nden mezun oldu. On yıldan fazla süre çeşitli ilçelerde müftü olarak görev yaptı. 1989 başlarında görevinden ayrıldı ve şu anda çalışmalarını serbest olarak sürdürmektedir. Haftalık Selam Gazetesi'nde yazılar yazdı. Onun üzerinde kitabı yayımlandı ve hala Doğru Haber Gazetesi'nde ve İnzar Dergisi'nde yazmaktadır. Aynı zamanda Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmenidir. Mehmed Göktaş, dört çocuk babasıdır.

Kitapları:

  1. Örtünme Çağrısı
  2. Namaz Gözaydınlığım
  3. Gençlerle Tevhid Dersleri
  4. İslam'ın Genç Davetçilerine
  5. Mekke'de Müslüman Olmak
  6. Yeniden Doğmak
  7. Nasıl Bir Rasul'e İnanıyoruz
  8. Cihad-Zikir Ayrılmazlığı
  9. Allah İle Güçlenmek
  10. Devletsiz İslam
  11. Haftalar Şahid Olsun
  12. Sakal Risalesi
  13. Kema Salleyte
  14. İslami Hareketlerin Takva Sorunu
  15. Ey İlahlığa Yeltenenler

Alıntıları ve Sözleri:

  • "Mağlup iken de izzetli olunabilir, mahkum iken de, eller zincirliyken de izzetli olunabilir, güçsüz ve çaresizken de izzetli olunabilir, fakru zaruret içerisindeyken de haysiyetli olunabilir."
  • "Ümitsizlik yenilgiyi baştan ve peşinen kabullenmektir."
  • "Bizler uyuyan insanlarsak veya verdiğimiz uğraş uyumakla eşdeğer ise, vahdet oluştursak ne yazar, tefrikaya düşsek ne yazar, örgütlü ve organizeli olsak ne yazar, başıboş ve salapati olsak ne yazar?"
  • "Dünyada insanların zayıf ve zavallı durumlarından yararlanmaya kalkacak firavun yapılı insanlar hiçbir zaman eksik olmayacağına göre... Cihad ne büyük bir gerçek, ne büyük bir nimet!"

Mehmed Göktaş'ın eserleri genellikle İslam'a, tevhid düşüncesine, gençlik ve davetçilik konularına odaklanmıştır. Aynı zamanda toplumsal meselelere dair değerlendirmeleri ve eleştirileri bulunan bir yazardır.