Güncel

Google, Kullanıcıların Gizli Bilgilerini Kullanıyor!

Abone Ol

Haber Merkezi- ABD merkezli çevrim içi veri toplama şirketi Google'ın, "anonim" modunda yapılan aramaların kaydını tuttuğu iddiasıyla 5 milyar dolardan fazla tazminat ödemeyi ve gizli arama verilerini silmeyi kabul ettiği belirtiliyor.

California Kuzey Bölge Mahkemesi'ndeki belgelere göre, Google, çevrim içi gezintiler sırasında anonim modu kullanan ancak bilgilerinin izinsiz şekilde kullanıldığını iddia eden 50 davacıyı temsil eden 3 avukatlık firmasıyla anlaşmaya vardı.

Anlaşma gereği, Google izinsiz veri kayıtları nedeniyle 5 milyar dolardan fazla tazminat ödemeyi kabul ederken, milyonlarca kullanıcının internet gezinti geçmişine ilişkin verileri silecek.

Belgede, "Bu anlaşma, teknoloji şirketlerinin kullanıcı verilerini toplama ve kullanma şekilleri ile verilerin nasıl silineceği konusunda dürüst olmalarını gerektiren tarihi bir adımdır" denilirken, "Dünyanın en büyük veri toplayıcısının gerçek hesap verebilirliğini ve şeffaflığını sağlar, internet gizliliğimizi iyileştirmeye ve korumaya yönelik önemli bir adıma işaret eder" ifadelerine yer verildi.

Yaklaşık 4 yıl önce başlatılan dava, Google'ın anonim tarama seçeneğini kullanan kullanıcıları nasıl izlediği konusunda yanıltıcı olduğu iddiasıyla açılmıştı.