Güncel

Gribal enfeksiyonlardan korunma yolları nelerdir?

Kış mevsimi ile birlikte gribal enfeksiyonların arttığına dikkat çeken KBB Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Aslan, gribal enfeksiyonlardan korunmanın yollarını, hastalığa kapıldıktan sonra yapılabilecekleri anlattı.

Abone Ol

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Aslan, son dönemde Malatya dahil tüm ülkede artan influenza salgınıyla ilgili İLKHA Muhabirine önemli açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Mehmet Aslan, kış mevsimi ile birlikte gribal enfeksiyonlarda artışın beklendiğini, bu durumda maske kullanımının etkili bir koruma sağladığını ve özellikle kamusal alanlarda önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, temas sonrası el ve yüz yıkamanın, burun yıkamanın da koruyucu etkisi olduğunu vurguladı.

Özellikle dar alanlarda yaşayanların sıcak-soğuk dengesine dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Aslan, konteyner veya toplu yaşam alanlarında, çocuklarda gribal enfeksiyonların arttığına dikkat çekti. Bu durumun Covid-19'un varyantları ile birleştiğinde daha ciddi bir tablo oluşturduğunu ifade etti.

Çocukların okullara devam etmeleri durumunda, hastalıkların kolayca yayılabileceğini belirten Aslan, çocukların çok hasta olduğu durumlarda okula ara verilmesinin, hem çocuğun iyileşme sürecini hızlandıracağını hem de salgının kontrol altına alınmasına yardımcı olacağını söyledi.

Gribal enfeksiyonlara bağlı olarak özellikle çocuklarda kulak iltihapları, sinüzit, bademcik iltihapları ve boyun bezeleri görüldüğünü belirten Aslan, bu durumun tedaviye direnç gösterdiğini ve hastalarda yüksek ateşin sıkça karşılaşılan bir semptom olduğunu ifade etti.

Aslan, yüksek ateşe hızlıca müdahale edilmesi gerektiğini vurgulayarak, ayrıca hastaneye başvurulması gereken durumlar hakkında da bilgi verdi.