Haber Merkezi- Bakan Pandor, Danimarkalı mevkidaşı Lars Lökke Rasmussen ile birlikte düzenledikleri ortak basın toplantısında önemli konuları ele aldı.

Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanması için daha fazla çaba harcanması gerektiğini vurgulayan Pandor, işgal altındaki Gazze ve Batı Şeria'ya insani yardımların ulaştırılması çağrısında bulundu. Pandor, "İsrail dostu" ülkelerin, askerlerini Gazze sınırında konuşlandırarak insani yardımların geçişine destek vermeleri gerektiğini belirtti.

Bu güçlerin, ülkelerinin liderlerinden talimat alarak Refah sınırına gitmeleri ve Gazze ile Batı Şeria'ya yönelik yardım konvoylarına eşlik etmeleri gerektiğini dile getiren Pandor, "Bu güçlere güvenli bir geçiş sağlanacağına dair olan inancım tamdır ve İsrail kuvvetlerinin bu güçlere ateş açması fikrini hayal dahi edemiyorum" dedi.

Şırnak'ta Sığındıkları Ağaca Yıldırım Düştü: 2 Ölü, 6 Yaralı Şırnak'ta Sığındıkları Ağaca Yıldırım Düştü: 2 Ölü, 6 Yaralı

ABD ve İngiltere'ye seslenen Pandor, "Yardım konvoylarını korumak amacıyla Gazze'ye asker göndermeleri, hayat kurtaran insani bir barış jesti olacaktır" şeklinde konuştu.

Pandor, ateşkes sağlanamazsa Gazze'de "inanılmaz bir trajedi" yaşanacağı konusunda uyarıda bulunurken, Rasmussen ise ülkesinin Gazze Şeridi'ndeki ateşkes sürecine verdiği desteği dile getirerek, insani yardım konvoylarının Gazze'ye engelsiz bir şekilde girişine izin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Ömer Faruk