Dünya

Hamas: Biden'ın Ateşkes Teklifine ve BMGK Kararına Bağlıyız

Hamas, ABD Başkanı Joe Biden’ın açıkladığı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından kabul edilen ateşkes teklifine bağlılığını yineleyerek, yeni önerilere ihtiyaç olmadığını belirtti.

Abone Ol

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, yaptığı açıklamada, "Başkan Biden'ın mayıs ayı sonunda yaptığı açıklamaya ve 2 Temmuz'da onaylanan 2735 sayılı BMGK kararına bağlılığımızı teyit ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Hayye, herhangi bir yeni teklife gerek olmadığını, İsrail’in Gazze'den tamamen çekilmesi ve insani yardımın bölgeye ulaşmasının öncelikli olduğunu vurguladı.

Hayye, Netanyahu’nun esir değişimi anlaşmasını engellediğini ifade ederek, mevcut politikaların daha fazla esirin ölümüne yol açabileceğini belirtti. ABD yönetiminin ise İsrail’e baskı uygulayarak barış sürecini ilerletmesi gerektiğini dile getirdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, Gazze-Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda kontrolü sürdürme ısrarının müzakereleri zorlaştırdığı ve ateşkes anlaşmasının önüne engeller koyduğu vurgulanıyor.