Bitlis'te Sağanak Sel ve Taşkınlara Neden Oldu Bitlis'te Sağanak Sel ve Taşkınlara Neden Oldu

HAMAS lideri Usame Hamdan, Beyrut'taki bir basın toplantısında Nazi işgalinin Gazze Şeridi'ndeki sivil tesislerin ve altyapının yaklaşık yüzde 70'ini yok etmek amacıyla sivilleri zorla yerinden ettiğini belirtti.

Hamdan, işgal liderlerinin Gazze halkını tehcir etme planlarını tekrarladığını ancak bu planların gerçekleşmeyeceğini ve işgalcilerin Filistin topraklarını terk edeceğini vurguladı. Ayrıca, tehcir planlarını savunan aşırı sağcı maliye bakanı Bezalel Smotrich'in kendi atalarının toprakları olan Ukrayna'ya döneceğini söyledi.

Gelecekte de Gazze Şeridi'nin yalnızca Filistinlilere ait olacağını ve bağımsız, başkenti Kudüs olan egemen Filistin Devleti'nin yalnızca Filistin halkının kararıyla şekilleneceğini kaydeden Hamdan, Güney Afrika'nın işgalci siyonist rejime karşı açtığı soykırım davasını desteklemeleri çağrısında bulundu.

Hamdan, işgalin üzerinden geçen 3 aydan fazla süre geçmesine rağmen Kassam Tugayları ve direniş gruplarının hâlâ işgalin kalbine füze saldırıları gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, savaşın kontrolünün direnişte olduğunu vurguladı.

Beyrut'ta işgal rejimi tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit olan HAMAS liderlerinden Salih El Aruri ve diğer liderlerin şehadetlerini selamlayan Hamdan, bu korkak suikastın halkın kararlılığını ve direniş iradesini kıramayacağını ifade etti."

Editör: Ömer Faruk