Dünya

Hamas'tan Hasan Nasrallah'ın Şehadeti Üzerine Açıklama

Hamas, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ve beraberindeki kardeşlerinin şehadetine dair taziye ve dayanışma mesajı yayımladı.

Abone Ol

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

{Mü'minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah'a verdikleri söze sadık kalırlar, içlerinden bazıları sözlerini yerine getirirler, bazıları da beklerler ve onu hiçbir değişiklikle değiştirmezler.}

Hizbullah'taki kardeşler ve Lübnan'daki İslami Direniş için, Hazretleri Seyyid Hasan Nasrallah ve bir grup kardeşinin ve şehit liderlerinin şehadetleri üzerine bir ölüm ilanı, taziye ve dayanışma beyanı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), bir grup Filistinliyle birlikte şehit olan Hizbullah Genel Sekreteri Sayın Seyyid Hasan Nasrallah'ın şehadeti nedeniyle Filistin halkımız, Arap ve İslam ulusumuz ve dünyanın özgür halkları için yas tutuyor. Mescid-i Aksa Tufanı'nda ve Kudüs yolunda lider arkadaşlarına, Filistin halkımızın desteğine ve Siyonist düşmanla yüzleşmedeki yiğit direnişine.

Kardeş Lübnan halkına, Hizbullah'taki kardeşlerimize ve Lübnan'daki İslami Direniş'e en içten taziyelerimizi, sempati ve dayanışmalarımızı iletiyoruz.

Beyrut'un güney banliyösü Haret Hreik'teki bu barbar Siyonist saldırganlığını ve konut binalarının hedef alınmasını en güçlü ifadelerle kınıyor ve bunu korkakça bir terör eylemi, bir katliam ve iğrenç bir suç olarak değerlendiriyor, kanlılığı ve vahşeti bir kez daha kanıtlıyoruz. Bu işgalin, tüm uluslararası değerleri, normları ve sözleşmeleri hiçe sayan ve uluslararası sessizlik, iktidarsızlık ve başarısızlık karşısında uluslararası barışı ve güvenliği açıkça tehdit eden haydut bir varlık olduğunu biliyoruz.Seyyid Hasan Nasrallah ve kardeşlerinin tüm anlamlarıyla sabır ve tevekkülle yas tutarken, onun biyografisini ve Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın ve Mescid-i Haram'ın kurtuluşu uğruna fedakarlıklarla dolu yolculuğunu tüm gurur ve saygıyla anıyoruz. Filistin halkımıza, yiğit direnişimize ve meşru haklarımıza destek veren onurlu duruşları, fedakarlıkların büyüklüğüne ve mezalimlere rağmen halkımıza ve Mescid-i Aksa direnişimize kahramanca destek cephesinin sürdürülmesindeki ısrarı. Filistin halkına ve onların yiğit direnişine karşı aynı destekleyici ve destekleyici yaklaşımı sürdürürken şehit düşene kadar zorlukların büyüklüğü.

Bu menfur suçun ve bunun bölgenin güvenlik ve istikrarı üzerindeki tehlikeli yansımalarının tüm sorumluluğunun Siyonist işgale ait olduğunu teyit ediyoruz. Amerikan yönetimi, siyasi, diplomatik, askeri, güvenlik ve istihbarat açısından bu işgale verdiği desteğin devam etmesinden de sorumludur. Sessizliğini sürdürdüğü ve Filistin ve Lübnan halklarına karşı artan Siyonist terörü kınama, suç sayma ve durdurma konusundaki başarısızlığı nedeniyle.

Hamas hareketi olarak bizler, bu Siyonist suç ve katliam karşısında mutlak dayanışmamızı tazeleyelim ve savaşa halkımızla ve direnişimizle birlikte katılan Hizbullah'taki kardeşlerimiz ve Lübnan'daki İslami Direniş ile birlikte duralım. Mescid-i Aksa'nın savunulması için Mescid-i Aksa Tufanı'nın ve halkımızın meşru haklarının, özgürlük, bağımsızlık ve kendi kaderini tayin etme özlemlerinin, yaşayan milletin tüm güçlerinin, kitlelerinin, etrafında toplandığı yoldur. ve dünyadaki özgür ve asil insanlar bir araya gelmeli.

Mescid-i Aksa tufanı gölgesinde halkımıza ve direnişimize destek mücadelesinde Lübnan topraklarında dökülen bu temiz kan, gururlu Gazze Şeridi ve diğer yerlerdeki şehit kafilelerinin kanına karışmıştır. Batı Şeria, El-İbaa, El-Samoud ve Kudüs, bu Siyonist düşmana musallat olacak, ışığı ve uzantısıyla halkımızın ve nasıl kıracağını bilmediği direnişimizin yoluna tapacaktır. ya da teslim ol.

Tarih, Siyonist düşmana karşı tüm fraksiyonları ve mekanlarıyla direnişin, liderleri şehit olduğunda, aynı yolda daha yiğit, daha güçlü ve onunla yüzleşmeyi sürdürme konusunda daha kararlı bir nesil liderler tarafından başarılacağını kanıtlamıştır. Bu Siyonist düşman yenilip topraklarımızdan ve bölgemizden uzaklaştırılana kadar.

Bu suçun ve işgalin tüm suç ve suikastlarının, Lübnan ve Filistin'deki direnişi azim ve kararlılıkla artıracağına, şehitlerin yolunda tüm güç, cesaret ve gururla yürümeye devam edeceğine inancımız ve inancımız tamdır. onların fedakarlıklarını yerine getirmek, onların yolunda ve ayaklarında yürümek, işgalin zaferine ve yenilgisine kadar direniş ve kararlılık yolunu sürdürmektir.

Devam eden Mescid-i Aksa tufanı savaşında Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi yolunda onunla birlikte şehit düşen Hazretleri Seyyid Hasan Nasrallah'a, ashabına ve lider arkadaşlarına Allah'tan rahmet diliyoruz. Onları geniş rahmet ve mağfiretiyle kuşat, ailelerine, kardeşlerine, akrabalarına ve kardeş Lübnan halkına güzel bir sabır ve güzel taziye ile ilham eyle: Biz Allah'ız ve O'na döneceğiz.

İslami Direniş Hareketi - Hamas