Hasan Sabaz, Doğru Haber Gazetesi'nde kaleme aldığı yazısında, Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik ağır bombardıman altında, UNRWA'nın insani yardım çabalarını engellemek için çeşitli taktikler kullandığını belirtiyor. Sabaz, özellikle işgal rejiminin sınırlarında kontrol edilen yardım araçlarının geçişini sınırladığını ve UNRWA'nın tedarik sıkıntısı yaşadığını ifade etti.

Yazar, işgal rejiminin iddialarını sorgulayarak, fanatik Yahudilerin sınır kapılarını tuttuğu bahanesinin ardından ortaya atılan iddiaların, propagandadan başka bir şey olmadığını savunuyor. Terör rejiminin, UNRWA personelinin HAMAS operasyonunda yer aldığı iddialarının ise hiçbir delile dayanmadığını vurguladı.

Hasan Sabaz, Siyonist rejiminin insan hakları ihlallerini görmeme, soykırım ve katliamlar karşısında sessiz kalma eğilimindeki ülkeleri eleştiriyor. UNRWA'nın yaptığı yardımların kesilmesinin, adı geçen ülkelerin Siyonist terör rejiminin gerçekleştirdiği soykırıma ortak olduğunu gösterdiğini ifade etti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Dr. Halef Yılmaz: "Siyonistlere Karşı Güçlü Bir Duruş Sergilemeliyiz HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Dr. Halef Yılmaz: "Siyonistlere Karşı Güçlü Bir Duruş Sergilemeliyiz

Yazar, İngiliz gazeteci Yvonne Ridley'nin Metropol Polis Teşkilatı örneğiyle, benzer kuruluşlarda yaşanan sorunlara rağmen İngiliz hükümetinin fon çekmediği ve ceza uygulamadığına dikkat çekiyor. UNRWA'nın çalışanları hakkında yapılan iddiaların asılsız olduğunu savunan Sabaz, Siyonist rejimin ve destekçilerinin bu tür bahanelerle soykırım politikalarını meşrulaştırmaya çalıştığını öne sürdü.

Sonuç olarak, Hasan Sabaz, Siyonist rejiminin ve destekçisi ülkelerin, UNRWA üzerinden yürüttüğü bu kampanyayla soykırım politikalarını örtbas etmeye çalıştığını ve bu çabaların boşa çıkacağını ifade etti.