Doğru Haber Gazetesi yazarı Hasan Yılmaz, sosyal hayatın belirleyici faktörünün insan olduğunu vurgulayarak, insanın etkileme ve etkilenme yönleri üzerinde durdu. Eğitim psikologlarının insanı aktif bir varlık olarak tanımladığını ifade eden Yılmaz, rasyonel yönü dolayısıyla insanın nerede nasıl hareket etmesini bilmesinin müdahale gerektirmediğini belirtti.

Hümanist yaklaşımı ele alarak, insan davranışlarının ahlak, etik değerler ve iyi niyetler tarafından şekillendirildiğini vurgulayan yazar, bireyin değil davranışının yanlış olduğunu savundu. Hümanist bakış açısının terapi ve eğitim gibi birçok alanda kabul gördüğüne dikkat çeken Yılmaz, Maslow'un insanın olumsuz duygularının temelinde gerçekleştirilemeyen olumlu arzularının yattığını ifade etti.

Ne mutlu güzel ahlâk sahibi olmaya özen gösterenlere! Ne mutlu güzel ahlâk sahibi olmaya özen gösterenlere!

Toplumsal düzeyde, Siyonistlerin Filistinlilere yönelik davranışlarını değerlendiren yazar, tarihsel kıskançlık ve üstünlük hissiyatının bu davranışları tetiklediğini dile getirdi. Siyonistlerin güvenlik duvarları inşa ederek kendilerini koruma çabalarını eleştiren Yılmaz, başkalarına zulüm ederek iyi bir hayat sürme çabalarının çelişkili olduğunu belirtti.

Dünya genelinde Siyonistlerin davranışlarına karşı gösterilen tepkileri ele alarak, bu tepkilerin Siyonistleri etkileyip etkilemediğini sorgulayan yazar, insanın karakterini etkileyen en önemli faktörün sosyal çevre olduğunu vurguladı. Gazzelilerin samimi, fedakar ve paylaşımcı tavırlarıyla Siyonistleri imtihan ettiğini belirten Yılmaz, Siyonistlerin bu durumu hazmedememelerini vurgulayarak, hazımsızlığın tarih boyunca devam ettiğini ifade etti.

Editör: Ömer Faruk