Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 6 Şubat'ta meydana gelen depremde Büyük Çarşı İşhanı tamamen yıkıldı. AFAD ve bir hayırseverin destekleriyle, yıkılan 900 dükkanın yerine 98 konteyner iş yeri oluşturuldu.

50 yıldır giyim eşyası satan esnaf Semir Bereketlioğlu'nun iş yerinin bulunduğu bina depremde zarar gördü. Bereketlioğlu, kendisine tahsis edilen konteyner iş yerinde 50 yıllık mesleğini sürdürmeye çalışıyor.

Sağlıklı ve Lezzetli Kısır Tarifi: Herkesi Şef Yapacak Basit ve Lezzetli Tarif Sağlıklı ve Lezzetli Kısır Tarifi: Herkesi Şef Yapacak Basit ve Lezzetli Tarif

Bereketlioğlu, yaşadığı zorlukları şu sözlerle dile getirdi: "Biz oturduğumuz yerde para kazanmıyoruz. Bu dönemde kazancımız çok düşük. Deprem bizim gibi esnafı bitirdi. İnşallah ben son jenerasyon olacağım. Emekli olacağım. Emekli olduktan sonra bu işe devam etmeyebilirim. Böyle küçük bir dükkan da iş yapmakta zorlanıyorum."

Bereketlioğlu'nun konteyner iş yerinde yaşam mücadelesi vererek esnaflığını devam ettirmeye çalışması, depremin etkilerinin esnaf üzerindeki uzun vadeli etkilerini gösteriyor.

Editör: Ömer Faruk