Haber Merkezi- Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde temsil eden HDI Sigorta Yalova Ortopedikler Spor Kulübü'nün (YOSK) Avrupa macerası başlıyor.

7-10 Mart 2024 tarihleri arasında Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) tarafından düzenlenen Europe Euro Cup-2 Ön Eleme A Grubu, başlıyor. 90. Yıl Spor Salonu'nda 8 Mart Cuma günü oynanacak müsabakalarda ülkemizi Yalova Ortopedikler Spor Kulübü temsil edecek.

Avrupa'dan ise Hollanda'dan Only Friends, İtalya'dan P.D.M. Treviso, Handicap Sport Varese ve Avusturya'dan RBB Flinkstones Graz takımları Yalova'ya gelecek. Ev sahipliği yapacakları turnuvayla ilgili bilgi veren Yalova Ortopedikler Spor Kulübü Başantrenörü Murat Saltan, "Bu grup, 5 takımın katıldığı bir eleme grubu.

Biz ev sahipliği yapıyoruz. 2 grup şeklinde oynanacak. Diğer grupta İtalya'da oynanacak. Aynı anda senkron şekilde oynanacak. Burada 5 takım var, orada 5 takım var. İlk iki sırayı alan takımlar bir üst turlara geçecek.

Yalova'da Elektrikli Bisikletlere İlgi Artıyor Yalova'da Elektrikli Bisikletlere İlgi Artıyor

Euro Cup-2 ve Euro Cup-3'te devam edecekler. Süper Lig'de elimizden geldiği kadar mücadele verdik.

Avrupa'da YOSK'un yaklaşık 12 sezonluk bir geçmişi var. Hangi ligde olursak olalım, mutlaka bir Avrupa Kupası maceramız oluyor. Başarılarla dolu bir mazimiz var.

2014 sezonunda Euro Cup-3 Grup şampiyonluğu ve 2018'de Euro Cup-1'de Avrupa üçüncülüğü elde ettik. Avrupa kupalarında tecrübeliyiz ama bu yıl takım olarak tecrübesiz bir oyuncu grubuyla yer alacağız ilk kez.

Bu nedenle takımların güçleri birbirine yakın. Euro Cup-2 olduğu için günde 2 maç yapacağız. En iyi şekilde mücadele edip sonuçlandırmaya çalışacağız.

Bu organizasyonda toplanan puanlar bir sonraki yıl hangi kupa maçında yer alacağımızı belirleyecek. Umarım en iyi şekilde performans gösterir ve finallere ulaşabiliriz. Cuma günü açılış maçımızı oynayacağız" dedi.

Editör: Ömer Faruk