Dünya

Heniyye’nin Anısına Misrata’da 17 Bebeğe 'İsmail' İsmi Verildi

Libya'nın Misrata kentinde bugün doğan 17 bebeğe, İran'da suikaste uğrayarak şehit olan Hamas lideri İsmail Heniyye'nin anısına "İsmail" ismi verildi. İslam dünyasında Heniyye'ye yönelik tepkiler devam ediyor.

Abone Ol

Libya'nın Misrata kentinde, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu şehit olan Hamas lideri İsmail Heniyye'nin anısına doğan 17 bebeğe "İsmail" ismi verildi. Bu jest, İslam dünyasında Heniyye'ye yönelik tepkilerin ve anmanın bir ifadesi olarak görülüyor.

Heniyye'nin İran'da Suikasta Uğraması: İsmail Heniyye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin töreni için Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, sabaha karşı Heniyye'nin Tahran'daki konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu. İran ve Hamas Hareketi, suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrailli yetkililer olay hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Heniyye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti. Suikastın ardından İslam dünyasında geniş çaplı bir tepki ve anma gerçekleştiriliyor.