Güncel

Hindistan'da tuğla fabrikasının duvarı çöktü ölü sayısı...

Hindistan'ın Uttarakhand eyaletinde bir tuğla fırınında duvarın çökmesi sonucu 6 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Abone Ol

Uttarakhand'ın Haridwar ilçesine bağlı Lahboli köyünde bir tuğla fırınının duvarı işçilerin üzerine devrildi.

İlk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yaralandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Hindistan nerede, hangi kıtada yer alır?

Hindistan, Güney Asya'da bulunur. Ülke, Kuzey'de Çin, Kuzeydoğu'da Nepal ve Bhutan, Doğu'da Bangladeş, Güneydoğu'da Sri Lanka, Güney'de Hint Okyanusu ve Kuzeybatı'da Pakistan ile sınırlanır.

Tarihi MÖ. 2000'lere dayanan Hindistan, Maurya İmparatorluğu, Gazneliler, Timur İmparatorluğu ve Babürler gibi çeşitli imparatorluklara ev sahipliği yapmıştır. 1858-1948 yılları arasında Büyük Britanya'nın bir kolonisi olan ülke, bağımsızlığını 1948'de kazandı. İngiltere'nin bölgeden çekilmesinin ardından egemen bir devlet olarak sahneye çıkan Hindistan, dünyanın en büyük on iki ekonomisinden biridir.

Başkenti Yeni Delhi olan Hindistan, farklı kültürlerin uzun süre ev sahipliği yapmıştır. UNESCO'nun Dünya Kültür Miras Alanı ilan ettiği birçok esere de ev sahipliği yapar.

Hindistan'ın nüfusu Birleşmiş Milletler tarafından 2023'te 1 milyar 400 milyonu aşarak tahmin edilmiştir. Nüfusun yaklaşık %75'i kırsal kesimde yaşarken %25'i şehirlerde yerleşmiştir. Ülke, farklı etnik gruplardan oluşur: Hint-Aryanlar, Dravitler, Moğollar, Tibetliler gibi. Nüfusun yaklaşık %80'i Hinduizm'e inanırken geri kalan %20'si İslam, Hristiyanlık, Budizm, Jainizm gibi farklı dinlere mensuptur.