İşgal rejiminin Gazze'de 86 gündür devam eden soykırımına karşı HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları, "Gazze'de Çocuklar Ölmesin" sloganıyla bilinen bir etkinlik düzenledi. Dünya Kavşağı'nda bir araya gelen çocuklar, ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle Yılmaz Güney Caddesi üzerinde bulunan Beziüzzaman Camii'ne doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş sırasında, Gazze'de yaralanan çocukları temsil eden bir grup çocuk, etkinliğe katılanlara işgal rejiminin Gazze'deki katliamlarını hatırlattı. Beziüzzaman Camii önünde yapılan basın açıklamasını Mustafa Kaçmaz okudu.

Kaçmaz'ın açıklamasında, işgal rejiminin Gazze'deki çocuklara yönelik saldırılarını sert bir dille kınandı. Kaçmaz, özellikle işgalin yarattığı çocuk ölümleri ve Gazze'nin nasıl bir zor durumda olduğuna vurgu yaparak, dünya kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Bitlis'te Sağanak Sel ve Taşkınlara Neden Oldu Bitlis'te Sağanak Sel ve Taşkınlara Neden Oldu

Gazze'deki çocukların yaşadığı zorluklara ve ölümlere dikkat çeken Kaçmaz, çocuklar adına yapılan bir dua ile etkinliği sonlandırdı. Program boyunca işgalin yarattığı acıları dile getiren çocuklar, Gazze'deki çocukların yaşadığı zorluklara ve ölümlere dikkat çekti.

Editör: Ömer Faruk