Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Avrupa Müslüman Forumu Başkanı Abdulvahid Niyazov ve Türkiye Temsilcisi Rüstem Hamidoğlu ile danışman Tayyip İsrafil'den oluşan heyeti Meclis'te ağırladı. Ziyarette, Gazze'de devam eden işgalci siyonist rejimin soykırımına vurgu yapıldı.

Yapıcıoğlu, 7 Ekim'den bu yana dünya gündeminde olan Filistin ve Mescid-i Aksa meselesini ele alarak, siyonist vahşetin durdurulması gerektiğini belirtti. Siyonizmin dünya barışını tehdit eden en büyük tehlike olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, Filistin davasına destek olma çağrısında bulundu.

Heyet, Avrupa Müslüman Forumu olarak uluslararası alanda gerçekleştirdikleri girişimlere dikkat çekerken, Yapıcıoğlu da bu tür çabaların önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, soykırımcı Apartheid rejiminin olimpiyatlara alınmaması için Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne yapılan başvurunun, israil'i mahkûm etme yolunda önemli bir adım olabileceğini ifade etti.

Yapıcıoğlu, kimlik ve inancın korunmasının önemine vurgu yaparken, Avrupa Müslüman Forumu Başkanı Niyazov, Yapıcıoğlu'nu Dublin'de düzenleyecekleri Gazze konulu toplantıya davet etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden heyet, Filistin meselesinde işbirliği ve dayanışma çağrısı yaparak, uluslararası platformlarda israil'e karşı mücadeleye devam etme kararı aldı.

Editör: Ömer Faruk