Güncel

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan Yerel Seçim Açıklaması

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, KONTV'de Musab Aşiran ile Düzlem programında yerel seçimlere yönelik açıklamalarda bulundu. İşte Yapıcıoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Abone Ol
  1. Sosyal Medyada En Çok Tartışılan Parti: Yapıcıoğlu, geçmiş seçimlerde HÜDAPAR'ı karalamaya çalıştıklarını belirterek, "Sosyal medyada en çok gündem olan parti olduk. Onlar bizi vatandaşın üzerinden karartmamaya çalışırken tam tersi bir sonuç oldu." ifadesini kullandı.

  2. HÜDAPAR Etkisi: Seçimlerde HÜDAPAR'ın etkisine değinen Yapıcıoğlu, AK Parti'nin Hakkari, Şırnak, Bayburt, Diyarbakır ve Iğdır gibi illerde oy oranlarının arttığını vurgulayarak, "Bu bazı şeyleri anlatıyor" dedi.

  3. Her Etnik Kökenden Vatandaşa Sesleniyoruz: HÜDAPAR olarak her etnik kökenden gelen vatandaşlara seslendiklerini belirten Yapıcıoğlu, "Biz bu memlekette yaşayan farklı etnik kökenden gelen vatandaşlara sesleniyoruz. Onların sorunu bizim sorunumuzdur." şeklinde konuştu.

  4. İttifaklar ve Farklı Görüşler: Yapıcıoğlu, siyasi ittifakların içinde yer alan partilerin her konuda aynı düşünmek zorunda olmadığını ifade ederek, "Her siyasi partinin bir söylemi, duruşu ve parti programı vardır. Bizim bu konudaki hususumuz 'Ortak Cumhurbaşkanı Adayı'dır." dedi.

  5. Gizli Anlaşma Yok: Cumhur İttifakı'na katılmalarının ardında gizli bir anlaşma veya pazarlık olmadığını belirten Yapıcıoğlu, siyasetlerinin açık ve şeffaf olduğunu vurguladı.

  6. Yerel Seçimlere Hazırlık: Yerel seçimlerle ilgili olarak Yapıcıoğlu, ittifak olasılıklarını göz önünde bulundurarak bütün seçim bölgelerinde seçime girecekmiş gibi hazırlık yaptıklarını ifade etti ve ittifak yapma ihtimalini de değerlendirdiklerini belirtti.

  7. Millet İttifakı: Seçim yenilgisinin ardından kavgalar yaşayan Millet İttifakı'na dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Çok sert tartışanların hiçbir şey olmamış gibi bir araya geldiklerini gördük. Yine ittifak yapabilirler. Böyle bir süreç yaşadık yeniden yaşarsak şaşırılacak bir durum değil." dedi.