Mardin'in 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen miting, Filistin ve direnişe destek amacıyla binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Mitingde Filistin'e yönelik sloganlar atılırken, programda HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir ve HAMAS yetkilisi Ebu Suheyb Fehed konuşmalar yaptı. Özlem Ajans sanatçıları da ilahi ve ezgilerle katkı sundu.

Mitinge çevre il ve ilçelerden yoğun katılım oldu. Bölge kanaat önderleri, siyasiler ve STK temsilcileri de etkinlikte yer aldı.

Mil-Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül’den Sert Eleştiriler: "İslami STK'lar Sus Pus, Yazıklar Olsun" Mil-Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül’den Sert Eleştiriler: "İslami STK'lar Sus Pus, Yazıklar Olsun"

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, yaptığı açıklamada, Filistin ve Gazze'deki katliamlara karşı teşkilatlarıyla sahada olduklarını ve insanları bu konuda bilgilendirdiklerini belirtti. Çevik, Mardin halkının Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e ve Gazze'ye destek vermek için meydanları doldurduğunu ifade etti. Katil siyonist İsrail'in saldırılarını kabullenmeyeceklerini, aksine bu tür eylemleri normalleştirmeyeceklerini vurguladı. Aksa Tufanı'nın başarıya ulaşacağına inandıklarını dile getirerek, bu konudaki çabalarının devam edeceğini vurguladı.

Çevik, İsrail'in saldırılarıyla Müslümanları uyandırdığını, Mescid-i Aksa'nın önemini ve İslam'ın kutsallarının özgür olması gerekliliğini bir kez daha hatırlattığını ifade etti. Uyanışlarının devam edeceğini, Mescid-i Aksa, Kudüs ve Gazze'nin özgürlüğü için çaba sarf edeceklerini ve her türlü desteği sunacaklarını belirtti.

Editör: Ömer Faruk