Siyaset

HÜDA PAR, Narin Güran Olayını Kaosa Dönüştürme Çabalarına Karşı Sağduyu Çağrısı Yaptı

HÜDA PAR, Diyarbakır'da küçük Narin Güran'ın katledilmesi olayını kaosa dönüştürmek isteyenlerin tehlikeli ve art niyetli girişimlerine karşı halkı sağduyulu olmaya davet etti.

Abone Ol

HÜDA PAR, Diyarbakır Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 8 yaşındaki Narin Güran'ın alçakça katledilmesinin ardından bir açıklama yaparak, bu acı olay üzerinden provokasyon ve kaos çıkarmaya çalışan art niyetli odaklara dikkat çekti. Parti, olayın bir provokasyon aracına dönüştürülmek istendiğini ve halkın duygularının istismar edildiğini vurgulayarak, bu girişimlerin son derece tehlikeli olduğunu belirtti.

Açıklamada, HÜDA PAR, masum bir yavrunun katledilmesinin herkes için dehşet verici olduğunu ifade ederek, soruşturmanın hızlıca tamamlanarak suçluların en kısa sürede hak ettikleri cezaya çarptırılmasını beklediklerini söyledi. "Bu olayın vahşeti nedeniyle halkın duygularının hassaslaştığı bir süreçte, provokasyon yapmak isteyenlerin sahaya inmesi çok vahim bir durumdur." ifadesine yer verildi.

"Provokasyon Canavarlıktır"

Açıklamanın devamında, "Açıktır ki masum bir çocuğun alçakça katledilmesini siyasi ranta çevirmeye çalışmak canavarlıktır. Böyle can acıtıcı bir vahşetten faydalanmaya çalışmak mide bulandırıcı bir iğrençliktir." denilerek, olayın gerçek suçlularını saklama çabasında olanların gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkacağını bilmeleri gerektiği vurgulandı.

Sağduyu Çağrısı

HÜDA PAR, bu tür tehlikeli ve art niyetli girişimlere karşı halkı, sivil toplum kuruluşlarını ve duyarlı herkesi sağduyulu olmaya davet etti. Ayrıca, olayın üzerinden provokasyon yapıp kaos peşinde olanların halkın duygularını suistimal ederek gerçeğin ortaya çıkmasını engellemeye çalıştıkları ifade edildi.

Parti, küçük Narin Güran’a Allah’tan rahmet dilerken, katillerini ve olayın üzerini örtmeye çalışanları lanetlediğini belirtti.