Malatya’da Trafik Kazası: 3 Yaralı Malatya’da Trafik Kazası: 3 Yaralı

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, geleneksel Cuma etkinliklerinde bu hafta AR-GE Birimi Başkanlığı'na söz vererek, şehirde yaşanan başıboş köpek sorununu masaya yatırdı. AR-GE Birimi Başkanı Mehmet Emin Güven, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "HÜDA PAR olarak bu hafta başıboş köpek sorununa değinmek istiyoruz. Şimdi size Top Dağı'nın arkasında başıboş bir köpek ordusu yarın çocuklarımıza saldıracak desek. Ne yaparsınız? Hayali bile korkunç öyle değil mi? Belediyelerin hayvan barınakları, besleme ve barınma koşulları iyileştirilerek devamlılığı sağlanmalı. Belediyeler, sokak hayvanlarını kontrolsüz beslemeye sebep olan uygulamalarını derhal sonlandırmalı."

HÜDA PAR Şanlıurfa AR-GE Birimi üyesi Abdullah Güneş, konuşmasında sokak köpeklerinin nüfusunun kontrolsüz besleme sebebiyle arttığını ve bu durumun hayvan terörüne yol açtığını vurgulayarak, "Sokak köpeklerine yaklaşımımız bu duygusallığımızın en bariz örneğidir. Toplum olarak kontrolsüz besleme sebebiyle sokak köpeklerinin nüfusunu kendi ellerimizle arttırdık. Bunun sonucunda bir hayvan terörü oluştu. Sizce bunun sebebi başıboş köpekler mi yoksa başıbozuk fikirler mi? Hayvansever derneklerin kontrolsüz bir şekilde sokak köpeklerini beslemeye yönelik çalışmalarına karşı gerekli önlemler alınmalı. Belediye, saldırganlığı tespit edilmiş köpekleri acilen toplamalı." şeklinde uyarılarda bulundu.

HÜDA PAR Şanlıurfa AR-GE Birimi üyesi Cihat Orhan ise, toplumsal vicdan gereği sokak köpeklerine duyulan merhametin önemine vurgu yaparak, "Başıboş köpekler tarafından saldırıya uğramış bireylerin maddi ve manevi mağduriyetleri belediye tarafından giderilmeli. Okullarımızda bu konuyla ilgili çocuklar ve gençler bilinçlendirilmeli." dedi.

Mehmet Emin Güven, konuşmasını tamamlarken, çözümlerin uygulanmaması durumunda ortaya çıkabilecek faciaya dikkat çekerek, "Bu çözümler uygulanmadığında yaşanacak bir faciada, katil köpekler mi, köpekleri öldürenler mi yoksa köpekleri kontrolsüzce besleyenler mi? Sizce katil kim?" diye sordu.

Editör: Ömer Faruk