Nusaybin'den Mehmet Ekrem Miroğlu, Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuruda bulunan isimlerden biri oldu.

Nusaybin HÜDA PAR İlçe Başkanlığı tarafından oluşturulan Seçim Komisyonu, Miroğlu'nun aday adaylık dosyasını inceledikten sonra kabul etti. Bu süreçte Nusaybin HÜDA PAR İlçe Teşkilat Başkanı Turan İş, Miroğlu'na başarılar dileyerek desteklerini ifade etti. İş, aday adayı başvurularının devam ettiğini belirterek, partinin yerel seçimlerde güçlü bir temsil için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

HÜDA PAR Milletvekilleri Meclis'te Şehid Heniyye ve Yahya Sinvar Posterlerini Açtı HÜDA PAR Milletvekilleri Meclis'te Şehid Heniyye ve Yahya Sinvar Posterlerini Açtı

HÜDA PAR'ın Belediye Başkan aday adaylık başvuruları hakkında bilgi veren Nusaybin Medya, 1971 yılında Batman'da doğan Mehmet Ekrem Miroğlu'nun, ailesinin 1974 yılında Nusaybin'e yerleştiğini, ilk, orta ve lise öğrenimini Nusaybin'de tamamladığını, evli ve dört çocuk babası olduğunu belirtti. Aynı zamanda baba mesleği olan marangozluk ve mobilyacılık işiyle uğraşan Miroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görev aldığını ve Hür Dava Partisi'nin kuruluşundan beri aktif bir şekilde görev yaptığını ifade etti.

HÜDA PAR Nusaybin İlçe Başkanlığı'na Turan İş Seçildi

HÜDA PAR Nusaybin İlçe Teşkilatı, 4. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede tek aday olarak yer alan Turan İş, ilçe başkanlığına seçildi.

Kongre, HÜDA PAR Nusaybin İlçe Teşkilatı binasında düzenlendi. HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, Nusaybin İlçe Başkanı Halil Talayhan, Artuklu İlçe Başkanı Ferit Dengiz, yönetim kurulu üyeleri, partililer ve delegelerin katılımıyla gerçekleşti.

Kongre, Kur'an-ı kerim tilavetiyle başladı ve ardından konuşmalara geçildi. HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Çevik, eski yönetimi tebrik ederek yeni yönetime başarılar diledi. Çevik, HÜDA PAR'ın bir dava partisi olduğunu vurgulayarak, siyaset anlayışlarının değişmeyeceğini ifade etti.

Ardından tek aday olarak seçime giren İlçe Başkan Adayı Turan İş, yaptığı açıklamada, "Bu görev benim adıma olabilir, ama bu görev hepimizin" dedi. İş, bilinçli veya bilinçsiz şekilde içi boşaltılmış olan değerleri yeniden ihya etmek ve İslami değerleri yaşanabilir kılmak amacıyla görevi üstlendiğini belirtti. Halil Talayhan'ın başkanlığındaki önceki yönetimin özverili çalışmalarına teşekkür eden İş, yeni dönemde birlikte çalışarak görevlerini layıkıyla yerine getirmeyi temenni etti.

Kongrenin sonunda Halil Talayhan, üyelerden ve gönüllülerden helallik istedi. Talayhan, görev süresince yapılan hizmetler için teşekkür etti ve yeni başkan Turan İş'e başarılar diledi. Mardin İl Başkanı İsmail Çevik ise Halil Talayhan'a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Oy verme işleminde tek aday olarak seçime giren Turan İş, Nusaybin İlçe Başkanlığı'na seçildi.

Editör: Ömer Faruk